Чернігівка "Мама Таня", яка була у полоні, судиться з РФ - що відомо

Чернігівка Тетяна Борисенко судиться з Російською Федерацією — хоче стягнути з РФ моральну шкоду за втрачене у полоні здоров’я.

Чернігівка Тетяна Борисенко судиться з Російською Федерацією — хоче стягнути з РФ моральну шкоду за втрачене у полоні здоров’я.

Про це вона розповіла під час засідання у Чернігівському районному суді 24 жовтня.

Повідомляє Суспільне

"У мене незворотно погіршується стан здоров'я, некроз головного мозку — це його відмирання. Зараз його сповільнюють ліками, але мій стан все одно погіршується. Я практично 80% часу перебуваю в ліжку", — пояснила жінка.

Тетяна Борисенко з позивним "Мама Таня" брала участь у Революції Гідності у 2014 році. А з початком бойових дій на Сході України долучилася до батальйону "Айдар" як медикиня. У вересні того ж року потрапила до полону. Бойовики утримували її близько місяця.

Тетяна каже: вже не вперше судиться з Росією.

"Я суджуся з ними з 2019 року. Тоді суд визнав, що я є потерпілою від російської агресії та встановив факт перебування в полоні на окупованій території Луганської області".

З цим рішенням, яким Тетяна підтвердила свій статус потерпілої, вона вирішила знову звернутися до суду, щоб стягнути з Росії моральну шкоду. Яку суму компенсації вона вказала у позові, Тетяна поки що не хоче оприлюднювати. Каже, що чекає на остаточне рішення суду.

По суті справу почнуть розглядати у грудні цього року.

Раніше ми писали: Чернігівку засудили на 7 років за грабіж ... куртки в магазині

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: