Завантаження ...
banner

Браконьєр на Чернігівщині ловив рибу струмом: збитки на 58 тисяч гривень

Браконьєр на Чернігівщині ловив рибу струмом: збитки на 58 тисяч гривень фото

На Чернігівщині правоохоронці виявили та затримали браконьєра, котрий незаконно виловив рибу за допомогою електроструму, завдавши збитків рибному господарству на суму понад 58 тисяч гривень. Випадок стався під час рейду, організованого рибоохоронним патрулем у співпраці з працівниками поліції Чернігівського району.

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

Інцидент стався 25 жовтня 2024 року на озері неподалік села Туманська Гута, що в Остерській громаді. Порушника, жителя села Борсуків, помітили під час незаконного вилову риби з використанням електроструму. У результаті браконьєр зловив 36 екземплярів риби загальною вагою п'ять кілограмів, зокрема:

  • карась сріблястий – 16 екземплярів;
  • ротан – дев'ять екземплярів;
  • щука звичайна – вісім екземплярів;
  • лин – два екземпляри;
  • краснопірка – один екземпляр.

Сума збитків, завданих незаконним виловом, склала 58 259 гривень. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Чернігівського районного управління поліції для документування порушення.

Поліцейські внесли інформацію про злочин до єдиного реєстру досудових розслідувань. Проти порушника складено протокол за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а справу буде передано до Козелецького районного суду для прийняття рішення щодо притягнення до відповідальності.

Нацполіція вилучила електроловний пристрій разом з усім комплектом обладнання, а також незаконно виловлену рибу.

Як повідомляв MYNIZHYN, 20 та 21 вересня у Чернігівському та Новгород-Сіверському районах викрили два грубих порушення правил рибальства. Обидва випадки завдали значних збитків рибному господарству України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: