Завантаження ...
banner
banner

Виконком попереджає про погіршення погодних умов та збільшення ймовірності травмування жителів міста

За прогнозом синоптиків на період з 12 по 13 січня очікується потепління з підвищенням температури повітря до +5 С. Вдень 12 січня та вночі на 13січня ймовірні опади в вигляді дощу, посилення вітру до 18 – 20м/сек


За прогнозом синоптиків на період з 12 по 13 січня очікується потепління з підвищенням температури повітря до  +5 С. Вдень 12 січня та вночі на 13січня ймовірні опади в вигляді дощу, посилення вітру до 18 – 20 м/сек. Такі погодні умови збільшують вірогідність травмування людей внаслідок падіння льодових бурульок та сходження снігу з дахів житлових будинків та інших будівель. 

З метою вжиття відповідними посадовими особами, власниками житлових будинків, інших будівель заходів щодо недопущення нещасних випадків та небезпечних подій, прошу врахувати наступне: 
Відповідно до  п.6.3. «Правил благоустрою території міста Ніжина», які затверджені рішенням  сорок дев’ятої сесії міської ради п’ятого скликання від 03 червня 2009 року, «власники будинків і споруд, орендарі (юридичні і фізичні особи) повинні забезпечити своєчасний відкол бурульок з дахів, балконів та інших виступаючих частин будинків, очищення дахів від снігу (при висоті сніжного покриву більше 10 см), очищення від льоду й снігу ґанків і сходинок входу в будинки і споруди; посипання піском тротуарів та пішохідних доріжок в межах закріпленої території».

Пунктом 12.3 Правил благоустрою передбачається, що «Кіоски, торгівельні зупинкові комплекси, павільйони, інші об'єкти роздрібної торгівлі, побутового обслуговування, малі архітектурні форми, а також простір перед ними і по обидва боки підходи до них повинні бути очищені від снігу і ожеледі».
 
Шановні громадяни! Будьте обачними та ходіть на безпечній відстані від будівель, з яких звисають льодові бурульки або снігові намети. 
 
Всім власникам будівель необхідно вжити вичерпних заходів щодо недопущення руйнування покрівель від снігового навантаження та травмування людей внаслідок сходження снігових лавин або падіння бурульок».
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: