Завантаження ...
banner
banner

Правоохоронці затримали розбійників, які пограбували пенсіонерів

Ніжинські правоохоронці затримали «по гарячих слідах» зловмисників, які вночі вдерлися до будинку стареньких та заволоділи 30 тисячами гривень.


Ніжинські правоохоронці затримали «по гарячих слідах» зловмисників, які вночі вдерлися до будинку стареньких та заволоділи 30 тисячами гривень.

18 січня до чергової частини Ніжинського відділу поліції Головного управління в Національної поліції в Чернігівській області зателефонував літній чоловік і повідомив, що до нього в будинок через вікно залізли невідомі в балаклавах, побили його і сестру-пенсіонерку та забрали 30 тисяч гривень.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група на чолі із начальником Ніжинської поліції Володимиром Бойком. Поспілкувавшись із потерпілими, поліцейські з’ясували, що двоє нападників у балаклавах вдерлися вночі до будинку через вікно та стали вимагати від пенсіонерів гроші. Коли старенькі відмовилися добровільно віддати заощадження, зловмисники почали їх бити.

Злякавшись за своє життя, господарі вказали схованку, де зберігали гроші. Здобиччю нападників стали 30 тисяч гривень.


Розкриттям розбійного нападу зайнялися кращі оперативники Ніжинського відділу поліції. На місці злочину працювали експерти та слідчо-оперативна група. Насамперед правоохоронці перевірили мешканців цього та навколишніх сіл, які перебувають на профілактичних обліках в поліції, зловживають алкоголем та раніше відбували покарання за аналогічні злочини.

Під час по дворових обходів селяни розповідали, що нічого підозрілого тієї ночі не чули, адже будинок потерпілих розташований на околиці. Під час проведення комплексу оперативних заходів у поле зору правоохоронців потрапив 19-річний молодик з рюкзаком за плечима, який стояв на автобусній зупинці та поводив себе підозріло – помітно нервувався і постійно оглядався.


Коли поліцейські попрохали чоловіка засвідчити свою особу, той зовсім зблід, і було чого. Під час поверхневого огляду поліцейські вилучили у молодика близько 11 тисяч гривень та балаклаву.

Парубок зізнався, що це він із товаришем скривдив стареньких та намагався виїхати з села у Ніжин. Того ж дня у Прилуках правоохоронці затримали і спільника. Обидва зловмисники проживають у цьому ж селі, один з них раніше був засуджений за незаконні операції з наркотиками.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 187 Кримінального кодексу України (розбій), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з конфіскацією майна. Згідно із статтею 208 Кримального процесуального кодексу України відносно чоловіків обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.

 
Сектор комунікації Головного управління
Національної поліції в Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: