Завантаження ...
banner
banner

Корман розповів виконкому, як очищали місто від снігу

У середу, 20 січня відбулось позачергове засідання виконавчого комітету. Головним було питання бюджету, але завершилося засідання досить цікавою інформацією про хід і проблеми з розчисткою доріг Ніжина від снігу

Грейдер ніжин, розчистка снігу у ніжині, ніжин сніг, чистять дороги у ніжині
Фото з архіву Mynizhyn.com

У середу, 20 січня відбулось позачергове засідання виконавчого комітету міської ради Ніжина. Головним було, звичайно ж, питання бюджету. Але завершилося засідання досить цікавою інформацією про хід і проблеми з розчисткою доріг Ніжина від снігу, яку надав Владислав Корман, керівник КП «ВУКГ».

За словами Владислава Адольфовича, головні проблеми при очищенні доріг від снігу – відсутність техніки, яка, до того ж застаріла і не спроможна якісно виконувати ці роботи. 
 
З 8 одиниць техніки, які є на підприємстві, більш-менш придатні для розчистки снігу лише КРАЗ, трактор Т-150 та грейдер. Трактор МТЗ вийшов з ладу через два дні роботи, «Кейс» хоча й залучався до прибирання снігу, використовується в основному для навантаження солі. Т-25 – занадто слабкий для доріг, працює в основному на тротуарах, на кладовищах тощо. Т-130 – важкий гусеничний трактор руйнуватиме асфальтне покриття і застосовується лише у крайніх випадках. Автомобіль для поливу доріг кілька разів виходив на розчистку снігу, але у нього теж не вистачає потужності. Тож, фактично на 368 вулиць міста є три дієві одиниці техніки. За попередніми підрахунками потрібно ще 7 одиниць.

По темі: Комунальники працювали цілодобово очищаючи дороги міста від снігу

За два дні найбільших снігопадів 17-18 січня техніка пройшла 1472 кілометри але при цьому розчищено всього 86 вулиць з 368. Причина цього у застарілій технології прибирання снігу. За словами Владислава Кормана, сучасна технологія передбачає зчищення снігу на бік, очищення снігу щіткою і потім посипка пісочно-сольовою сумішшю. Жодна машина чи трактор з наявних цього робити не може. Тому при розчищенні доріг, наприклад по маршруту 3-9, техніка проходила по 3-4 рази по кожному з боків дороги, але й після цього, після посипки піском на дорозі утворювалася каша. На тому ж відрізку маршруту 3-9 від Московської до Прилуцької «наїздили» 235 кілометрів. 
 


І, на завершення, Владислав Адольфович поставив членів виконкому перед прикрим для багатьох фактом. З наявними можливостям його підприємство може забезпечити своєчасну розчистку лише вже зазначених 86 вулиць – це маршрути автобусів, центральні дороги і в’їзди-виїзди до Ніжина. Зважаючи на те, що під час снігопадів постійно дзвонили депутати та бізнесмени з вимогами розчисти саме їм виїзд, він попросив виконком затвердити цей список основних вулиць як такий, що вимагає першочергової розчистки. А для депутатів і членів виконкому запропонував організувати екскурсію на підприємство, щоб усі побачили з якою технікою доводиться працювати.

Олександр Малаш

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: