Завантаження ...
banner
banner

У 2015 році Чернігівщина не змогла повністю освоїти виділені їй з державного бюджету кошти

Відео.
У 2015 році Чернігівщина не змогла повністю освоїти виділені їй з державного бюджету кошти. Однією з причин вважають складну процедуру освоєння фінансів. У 2016 році розкидатися грошима ніхто не буде.


У 2015 році Чернігівщина не змогла повністю освоїти виділені їй з державного бюджету кошти. Однією з причин вважають складну процедуру освоєння фінансів. У 2016 році розкидатися грошима ніхто не буде.

Про це заявив очільник області Валерій Куліч на розширеному засіданні колегії обласної адміністрації. Підбивали підсумки 2015 року. Приріст зафіксували майже в усіх галузях, вдалося впровадити чимало інвестиційних проектів. 2016 рік теж обіцяє бути багатим на новації та реформи. 
 
Торік на соціально-економічний розвиток області з державного бюджету виділили понад 130 мільйонів гривень. На колегії облдержадміністрації очільники міст і районів звітують про їх освоєння. І тут виявляється, що понад 16 мільйонів не змогли витратити. Очільник області Валерій Куліч навіть пригадує, як наприкінці року доводилося вмовляли райони освоїти кошти. Але дива не сталося, гроші не освоїли і вони «успішно» пропали.
 
Залучення державних коштів на соціально-економічний розвиток Чернігівщині дається важко. Варвинський, Талалаївський, Прилуцький, Чернігівський райони, Ніжин, Чернігів і Прилуки — останні в рейтингу використання бюджетних фінансів. Але похвалили Бахмацький, Менський та Щорський райони. Відзвітували і про проведені роботи за рахунок держави.
 
Аби не траплялося подібних ситуацій, Валерій Куліч порадив очільникам районів спланувати наперед перелік об’єктів, які реконструюють чи збудують у наступному році. Ще однин головний біль – фінансування малокомплектних закладів освіти. Чернігівщина майже не справляється з процесом оптимізації і є найпроблемнішою в Україні за кількістю малокомплектних шкіл. За прогнозами, цьогоріч доведеться закрити 50 ЗНЗ, реорганізувати – 8. Для сіл це питання є надто болючим, а тому діюче законодавство дозволяє їм самотужки фінансувати свої школи.
 
На засіданні колегії підбили підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку області. За результатами моніторингу, у загальному рейтингу районів лідерами є Бобровицький, Козелецький, Куликівський, Чернігівський та Прилуцький райони. Останні п’ять сходинок посіли Ріпкинський, Коропський, Сосницький, Менський та Новгород-Сіверський.
 
Завдань на 2016 рік багато, і більшість з них в списку «пріоритетних». Інвестиції – це вже певна річ. Крім того – процеси «де»: децентралізація і декомунізація.
 


Відео "Сівер-центр"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: