Завантаження ...
banner

"Півобідня" електричка з Ніжина до Чернігова

Не перестаєш дивуватися винахідливості Укрзалізниці у втіленні нею гасла «Все—для людей», тобто для себе. Чернігів і Ніжин - два найбільших міста області...



Не перестаєш дивуватися винахідливості Укрзалізниці у втіленні нею гасла «Все - для людей», тобто для себе.

Чернігів і Ніжин - два найбільших міста області. Залізниця, що з’єднує їх, проходить через три райони - Ніжинський, Куликівський, Чернігівський. Кількість приміських поїздів, найпопулярнішого у простого люду транспорту, постійно скорочується: залізничники бідкаються, що невигідно.
 
Хоча цю «невигідність» цілком компенсують вантажними перевезеннями і постійно з прибутком. І могли б брати з олігархів за перевезення їхніх вантажів ще більше. Але зараз навіть не про кількість поїздів, а про графік руху тих, що є.
 
У першій половині дня з Ніжина на Чернігів йдуть три електрички. Досі відправлялися о 5:33, о 9:09 та об 11:37. Свого часу між першою і другою електричками ходила ще одна, потім її анулювали - «невигідно». Отож, між першою і другою електричками утворився мало не 4-годинний розрив.
 
Але ось залізниця втяла й не таке. Змінили графік руху і на другу з цих електричок з Ніжина, тепер вона ходить ще майже на годину пізніше. В результаті чого між першими двома поїздами мало не 5-годинний розрив.
 
Що це все означає? Друга електричка до цього приходила в Чернігів близько 11-ї години, навіть трохи раніше. У людей, які приїхали в обласний центр, було дві з половиною години, щоб встигнути на зворотній поїзд, який відійде з Чернігова о 13:23. За цей час цілком можна було побути на ринку, і не лише на Привокзальному, а й на Центральному, владнати якісь справи. Тепер же, коли друга електричка приходить у місто майже о 12-й, цей час різко скоротився. І за півтори години багато не встигнеш. Що тоді робити — зоставатися до вечірньої електрички, що йде в 17:30? Чи добиратися в бік Ніжина чимось іншим?
 
І як тепер назвеш цю другу електричку? Вранішньою? Але у побуті 11-у годину ще прийнято називати «11 ранку». Однак, 12-та — це вже «12 дня». Не ранок, не обід, якась «півобідня» електричка. «Все — для людей».

Петро Антоненко, svoboda.fm
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: