Завантаження ...
banner
banner

Поширена схема серед шахраїв "Ваш син потрапив до поліції" - продовжує працювати

Багатьом громадянам у багатолюдних місцях доводилося чути історію, як серед ночі батькам подзвонили, начебто, з поліції й повідомили, що їх син потрапив у халепу і йому загрожує серйозне покарання.

ніжинська поліція, шахраї у ніжині


Багатьом громадянам у багатолюдних місцях доводилося чути історію, як серед ночі батькам подзвонили,  начебто,  з поліції й повідомили, що їх син потрапив у халепу і йому загрожує серйозне покарання. Але.. за певну суму це питання можна вирішити. Та батьки не розгубилися і передзвонили у відділ поліції, де з'ясували, що нікого там не затримували, а їх довірливістю намагалися скористатися шахраї.

Ніжинським відділом поліції постійно надається інформація із застереженням жителів міста Ніжина та району про різного виду злочинні схеми, які публікуються у місцевих ЗМІ та на сторінках соціальних мереж в Інтернеті. Та все ж,  результат не втішний – не всі громадяни беруть до уваги попередження правоохоронців  і вкотре потрапляють «на гачок» шахраїв.
 
Так, на початку січня місяця, житель міста Прилуки, який у справах перебував у Ніжині, на картковий рахунок телефонних шахраїв перерахував 10 тисяч гривень. Батькове серце зойкнуло, коли голос у слухавці розповів, що його 33- річного сина затримали працівники поліції  і потрібно 10 тисяч гривень, аби його не посадили до в'язниці. Чоловік слухняно виконав  поради «благодійника», навіть не подумавши перевірити інформацію, не передзвонив синові. Згодом з'ясувалося, що у сина все гаразд і ніяких проблем із законом він не мав. Тільки тоді батько зрозумів, якої помилки припустився та звернувся за допомогою до поліції.

Тож, вкотре нагадуємо кілька корисних порад, як не стати жертвою «телефонних шахраїв»:
  • по-перше, спробуйте негайно перевірити отриману інформацію. Передзвоніть тому, хто «потребує негайної допомоги» або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити чи спростувати сказане;
  • по-друге, запитайте невідомого про щось особисте, наприклад, в яке місто він телефонує, чи як звати того, хто «потребує допомоги», скільки йому років тощо. Швидше за все, аферисти працюють навмання і так швидко не зорієнтуються. Просто покладуть слухавку.
Якщо скажуть, що телефонують з поліції - передзвоніть у вказаний відділ і перевірте інформацію. Так само і з лікарнями чи іншими закладами. Це займе лічені хвилини, але збереже ваші кошти і нерви.
 
Якщо Ви або ваші знайомі все ж потрапили в подібну ситуацію, і незнайомі люди, представляючись працівниками поліції, вимагають у вас гроші за вирішення якихось питань, негайно телефонуйте в поліцію за телефоном 102.
 
Старший інспектор Ніжинського відділу поліції Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: