Завантаження ...
banner
banner

The Ecomonist порівняв масштаби падіння економіки Чернігівщини з Донеччиною

У 2014 році український валовий внутрішній продукт (ВВП) впав на 7%. А у 2015 році він скоротився на вражаючі 12%. Про це повідомляє The Economist.

У 2014 році український валовий внутрішній продукт (ВВП) впав на 7%. А у 2015 році він скоротився на вражаючі 12%. Про це повідомляє The Economist. Новина, що ілюстрована картою, порівнює масштаби падіння індексу обсягів будівництва в областях України.

Як бачимо, зниження обсягів будівництва в Чернігівській області співмірні з втратами Луганської та Донецької областей, на території яких вже майже два роки тривають бойові дії. Не дуже обнадійливим є і те, що у цьому сумному лідерстві до Чернігівщини додалась Рівненська область.

Як повідомлялось, українська економіка переживає важкі часи; гривня втратила близько 70% по відношенню до долара протягом останніх двох років. Дуже високим є рівень інфляції (хоча зараз і знижується). А от що часто не беруть до уваги, так це те, що різні частини країни розвиваються нерівномірно.
 
Війна зосереджена на сході країни (Донецька та Луганська області). Щоб показати економічний збиток, який вона заподіяла, експерти порівняли об’єми виробництва у будівельній сфери у різних областях (це об’єктивний чинник зростання ВВП).
 
Дані із зони бойових дій навряд чи є очевидними, втім ілюструють регіональну структуру економічних негараздів в Україні. Так, у січні-листопаді 2015 року обсяги будівництва на Донеччині скоротилася на вражаючі 60% у порівнянні з попереднім роком.
 
Втім, така ситуація далеко не у всіх регіонах. Наприклад, Львівщина, яка знаходиться у 1000 кілометрів від Донецька; демонструє зростання цього показника. Як вказують експерти, економіка області є має високу концентрацією послуг, таких як ІТ. Це великий відкрив від тої економіки, яка орієнтована на видобуток вугілля і виплавку сталі на сході.
 
Виходить, маємо абсолютні різні економічні, існування яких зрештою ігнорують, коли розповідають про події в Україні.

cntime.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: