Завантаження ...
banner
banner

Військові частини Чернігівщини потребують поповнення кваліфікованими армійськими спеціалістами

Вже в березні-квітні цього року розпочнеться процес демобілізації українців, які пішли до війська під час четвертої хвилі мобілізації, а відтак військові частини відчують неабияку потребу у кадрах.



Вже в березні-квітні цього року розпочнеться процес демобілізації українців, які пішли до війська під час четвертої хвилі мобілізації, а відтак військові частини відчують неабияку потребу у кадрах.
 

У Чернігівському міському військкоматі кажуть, що кадрів потребують не лише танкісти, а й зв’язківці, механізовані та інженерні підрозділи. А тому активно взялися виконувати завдання з набору бажаючих служити і захищати. Так, торік місіквійськкомат виконав план Генштабу на 250%.
 
Від початку січня цього року близько 60 осіб, після низки психологічних тестувань та перевірок морально-ділових ділових якостей, були направлені до навчальних центрів отримувати військові спеціальності, або відновлювати навички які вже мали. До речі, це також нововведення.
 
Як правило, відновлення навичок триває 16 днів, отримання нової спеціальності — від одного до трьох місяців. По завершенні процесу пошуковці підписують контракт: рядові на три роки, молодші та старші офіцери — на п’ять.
 
В Міноборони обрали фінансовий шлях заохочення до контрактної служби. Новоспеченому професійному військовому пропонують своєрідні «підйомні» розміром від восьми до десяти мінімальних зарплат. А також компенсацію вартості найму житла і цілком пристойну зарплатню — мінімум 6 тисяч гривень.
 
Втім, мобілізовані які вже стоять на порозі дембеля, за словами військових, не дуже рвуться продовжувати службу. Хоча близько 20% з них серйозно розглядають варіант подальшої армійської кар’єри.
 
Щоправда, в бочці меду є й ложка дьогтю. Так, наприклад, чималенька зарплатня військових більшою мірою складається з премій, меншою — з окладу, тож в разі неналежного виконання службових обов’язків, контрактники добряче ризикують вмістом свого гаманця.
 
Втім, рекрутери цього й не приховують і запевняють, що особовий склад набирають для якісного виконання обов’язків по захисту батьківщини, а не для накладення дисциплінарних стягнень.

 
chodtrk.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: