Завантаження ...
banner
banner

На сайті міськради можуть з’явитися електронні петиції

Депутат міської ради Максим Білоусенко подав на розгляд сесії проект рішення про порядок подання та розгляду електронних петицій до Ніжинської міської ради. Депутат вважає, що після його прийняття ніжинці зможуть в кращій мірі реалізовувати своє право на звернення до влади.


Депутат міської ради Максим Білоусенко подав на розгляд сесії проект рішення про порядок подання та розгляду електронних петицій до Ніжинської міської ради.

Депутат вважає, що після його прийняття ніжинці зможуть в кращій мірі реалізовувати своє право на звернення до влади. 

Відповідно до положення про подання та розгляду електронної петиції, мешканці міста можуть звертатися з Петиціями до Ніжинської міської ради через веб-сайт Єдиної системи місцевих електронних петицій.  Петиція до Ніжинської міської ради розглядається відповідно до  Закону України «Про звернення громадян», за умови збору на її підтримку протягом не більше як трьох місяців з дня її оприлюднення не менш ніж 72 підписів мешканців. 

Петиція, яка протягом установлено строку набрала необхідну кількість підписів на її підтримку,  надсилається до уповноваженого виконавчого органу міської ради із зазначенням інформації про дату початку збору підписів, дату направлення Петиції, загальну кількість та перелік осіб, які підписали Петицію, строк збору підписів.

Розгляд Петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Відмітимо, що  Єдина система місцевих петицій вже використовується в  27 містах України, втому числі в двох містах Чернігівської області:  Мені і Сосниці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: