Завантаження ...
banner
banner

Коли закінчиться ремонт в Ніжинському пологовому будинку?

Довкола Ніжинського пологового будинку останнім часом точиться чимало розмов. Річ у тім, що на всю Чернігівську область існує лише два пологових будинки – у Чернігові і у Ніжині, решта – пологові відділення лікарень

ніжинський пологовий будинок


Довкола Ніжинського пологового будинку останнім часом точиться чимало розмов. Річ у тім, що на всю Чернігівську область існує лише два пологових будинки – у Чернігові і у Ніжині, решта – пологові відділення лікарень. Тому саме до Ніжина їдуть народжувати породіллі з кількох сусідніх районів – Борзнянського, Бахмацького, Ічнянського та Носівського. І всіх турбує одне й те ж саме питання, коли вже закінчуться ремонтні роботи, розпочаті ще у 2011 році? 

А тут ще й дізналися, що голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч днями висловив своє невдоволення очільнику міста Ніжин через те, що міська влада не змогла вчасно освоїти кошти фонду регіонального розвитку, що виділялися з державного бюджету на 2015 рік для ремонту пологового будинку. Невже ремонт затягнеться ще на рік чи й того більше?
 
Новоспечені матері, насамперед, хвилюються за своїх немовлят, які щойно відкривши очі починають дихати пилом, який стоїть стовпом від будівельних робіт. Саме така картина постала і перед нами, коли ми піднялися на другий поверх, де знаходиться кабінет завідувача пологовим – Вадима Юрченка, а далі йдуть звичайні палати, де й нині перебувають жінки. В коридорі двоє хлопців шліфували стіни, навколо бруд і будівельна оснастика. А в цей час по коридору спокійнісінько ходять жінки і медичний персонал. На питання: чи не заважає їм працювати вся ця будівельна процесія і чи не могли б їх поки що кудись відселити? Жінки у білих халатах лише усміхалися.
 
Вадим Олександрович з кореспондентом говорив не охоче, мовляв, ситуацією він не володіє, тим паче питання з приводу неосвоєних коштів його взагалі не обходять.
 
«Я лікар. Хочете, щось дізнатися звертайтеся до адміністрації. Я нічого не знаю, - на бігу запевнив пан Юрченко. – Можу лише сказати, що відкриття третього поверху ми плануємо на березень місяць. Там розташовані післяпологові палати».
 
Нагадаємо, що у 2015 році з обласного бюджету було виділено 9 мільйонів гривень за рахунок державної субвенції на ремонтні роботи акушерського відділення Ніжинського пологового будинку, але в зв’язку із затягуванням тендерів та іншими технічними проблемами всі кошти освоїти не вдалося і, відповідно, завершити будівництво теж.
 
На жаль, головного лікаря Валерія Якуби, нам не вдалося застати на місці. А от в Управлінні капітального будівництва Чернігівської ОДА кореспондента «Чернігівщини» повідомили, що згідно договору на реконструкцію пологового будинку не доосвоєно 2 мільйони 371 тисячу 283 гривні.
 
До речі, 21 січня на позачерговій шостій сесія Ніжинської міської ради VII скликання все ж таки вдалося прийняти бюджет на 2016 рік. Отож на медицину слуги народу у цьому році виділили – 54,4 мільйони гривень. В тому числі на лікарні передбачено 34,336 мільйони гривень, з яких 30 мільйонів – субвенції державного бюджету. На перинатальні центри та пологовий будинок – 10,5 мільйони гривень, з яких 10,054 мільйони – субвенція.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: