Завантаження ...
banner

Ніжин зустрів гостей з Польщі

12 - 15 лютого Ніжинське училище культури і мистецтв мало честь зустрічати в своїх стінах почесного гостя з Польщі - депутата органу місцевого самоврядування м. Бочкі пана Марека Скоморовскі.


12 - 15 лютого Ніжинське училище культури і мистецтв мало честь зустрічати в своїх стінах почесного гостя з Польщі - депутата органу місцевого самоврядування м. Бочкі пана Марека Скоморовскі, повідомляється на інтернет-сайті училища культури і мистецтв.

Ця міжнародна дружба зародилася 11 років тому, в 2005 році в Білорусії, в місті Октябрському на міжнародному фестивалі, між колективами "Клекочакі", де пан Марек був керівником, та фольклорно-сценічним гуртом "Народна криниця" (кер. О. Синиця та І. Синиця). Пану Мареку настільки сподобався виступ молодіжного хору училища, що відразу після повернення в Польщу почав організовувати запрошення та прийом для колективу. Таким чином, у 2006 році пісні "Народної криниці" зазвучали над Бугом на міжнародному фестивалі "Подляскі споткання".

Пройшло десятиліття, але дружба стала міцнішою. Зі слів гостя, найкращим подарунком для нього став довгоочікуваний концерт "Народної криниці" в актовій залі училища, після якого пан Марек виступив зі словами вдячності та урочисто вручив запрошення для молодіжного колективу на міжнародний фольклорний фестиваль, присвячений святу Івана Купала на червень 2016 р. в Польщі.
 
Також була проведена екскурсія Ніжином. Пан Марек постійно висловлював захват кількостю та різноманіттям архітектури церков у місті та з молитвою на вустах і сльозами на очах вшанував пам'ять героїв Небесної Сотні. 

nukim.org.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: