Завантаження ...
banner
banner

Начальник відділу освіти РДА «відремонтував» школу майже на два мільйони

У Чернігівській області викрили факт зловживання службовим становищем начальником відділу освіти райдержадміністрації. Перебуваючи на посаді начальника відділу освіти РДА, чиновник для проведення реконструкції школи уклав договір з приватним підприємством. Сума угоди складала майже 2 мільйони гривень.

корупція, хабар, коррупция, взятка

У Чернігівській області викрили факт зловживання службовим становищем начальником відділу освіти райдержадміністрації.

Перебуваючи на посаді начальника відділу освіти районної державної адміністрації, чиновник для проведення реконструкції школи уклав договір з приватним підприємством. Сума угоди складала майже 2 мільйони гривень, фінансування робіт здійснювалося за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та коштів місцевого бюджету.
 
Приватне підприємство зобов’язалося своїми силами та засобами провести роботи згідно проектно-кошторисної документації.
У ході розслідування правоохоронці встановили, що акт приймання виконаних робіт між відділом освіти райдержадміністрації та підрядником підписано без виконання робіт, як наслідок на рахунок приватного підприємства безпідставно перераховано понад 1 мільйон 700 тисяч гривень. Натомість роботи, які включені до вказаного акту, в повному обсязі не були виконані. А саме не зроблено: роботи по улаштуванню фасаду молодіжного центру, каналізацію та улаштування колодязю, ганки, улаштування металевої огорожі.
 
Загальна вартість вищезазначених робіт згідно проектно-кошторисної документації та акту становить 114 тисяч гривень. Начальник відділу освіти райдержадміністрації вказаними діями завдав збитків державним інтересам на цю суму.
 
Відкрито кримінальне провадження за зловживання владою або службовим становищем. Триває досудове розслідування.

val.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: