Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські шахісти привезли "золото"з Чернігова

У Чернігові завершився Чемпіонат області з шахів серед юнаків та дівчат до десяти і шістнадцяти років. У змаганнях взяли участь юні шахісти з Чернігова, Ніжина та Прилук.


У Чернігові завершились Чемпіонати області з шахів серед юнаків та дівчат до десяти і шістнадцяти років.

Згідно регламенту турніру переможці у віковій категорії до десяти років відразу потрапляють у фінал чемпіонату України, який відбудеться на початку травня в Миколаєві, а старші юнаки восени будуть грати в півфіналі цих престижних змагань.

У змаганнях  взяли участь юні шахісти з Чернігова, Ніжина та Прилук. У віковій категорії до 10 років, боротьбу вели 28 спортсменів, а в категорії до 16 років - 34 . Кожен з учасників зіграв по дев'ять партій. Контроль часу - 1 година 15 хвилин до кінця партії кожному з гравців.

Чемпіоном області в групі до 10 років, став вихованець Ніжинської ДЮСШШ, наймолодший учасник турніру, семирічний Саша Кулепестін (ЗОШ № 15).
Друге місце зайняв Коля Семешко, і третє - Женя Палієнко, обидва шахісти з Чернігова.

У дівчаток в цій віковій категорії місця розподілилися так: звання чемпіонки області завоювала Владислава Шейко (Ніжин,гімназія № 3); 2 місце - Валерія Тубан (Чернігів); 3 місце - Настя Шеверда (Ніжин,ЗОШ № 15).

У віковій категорії до 16 років перемогли чернігівські шахісти, чемпіоном став Віталій Гришко, друге місце  у Єгора Кузьменка, третє – у Назара Лаптія. Всього півбала не вистачило ніжинцям Глєбу Парфьонову ( ЗОШ № 17) та Андрію Нестеренку ( ЗОШ № 9) до п’єдесталу пошани, у них відповідно четверте та п’яте місця.

Переможці та призери змагань нагороджені медалями та подарунками від спонсорів змагань. Всі учасники отримали грамоти та солодкі призи.





За інформацією Управління освіти Ніжинської міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: