Завантаження ...
banner
banner

В Кукшині відкрили лінію по фасуванню меду

В грудні 2015 року в селі Кукшин Ніжинського району було відкрито молочний кооператив, де вже налагоджено виробництво сиру. Однак створення молочного продукту було лише початком, адже 23 лютого 2016 року, тут відбулось відкриття лінії по фасуванню меду, на який так багата Ніжинщина.

мед


Нещодавно, 04 грудня 2015 року, у селі Кукшин було відкрито молочний кооператив, де вже налагоджено виробництво сиру. Однак створення молочного продукту - це був лише початок, адже 23 лютого 2016 року тут відбулось відкриття лінії по фасуванню меду, на який так багата Україна, й Ніжинщина також. 

Презентував нову лінію виконавчий директор сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів “Чернігівщина екологічна” Юрій Ткачов та голова об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів “Чернігівщина екологічна” Оксана Нечепорук. 

Об'єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів "Чернігівщина екологічна" було створене в рамках реалізації проекту "ClimaEast: збереження та стале використання торфовищ". На даний час ОСОК "Чернігівщина екологічна" приймає участь у Програмі створення робочих місць для внутрішньо переміщених осіб, що реалізується за фінансової підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Уряду Японії. 

У рамках реалізації даного проекту планується організувати зберігання та подальше фасування продукціїх бджільництва. Для цього проектом було придбано лінію по фасуванню меду, створено 8 нових робочих місць для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. 

У заході також взяли участь голова районної ради Олег Бузун, заступник голови районної ради Наталія Березка, Кукшинський сільський голова Олександр Пивовар. голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, депутат обласної ради Сергій Охонько. Гості ознайомились із виробництвом та скуштували екологічно чистого продукту бджільництва – кукшинського меду. 

За словами Юрія Миколайовича, уже придбано 50 бджолосімей та вулики до них. Закуплені й встановлені дві фасувальні установки. Мед пакуватимуть у скляний посуд (більш затратний) та, як бюджетний варіант, пластиковий. Керівництво кооперативу налаштоване використовувати спеціальну лінію для випуску екологічно чистого продукту.

 

мед

мед

мед


Організаційний відділ районної ради
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: