Завантаження ...
banner
banner

Епідемія грипу закінчилась

Керівник Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас на брифінгу 23 лютого повідомив про офіційне завершення епідемії грипу і гострих респіраторних інфекцій в Україні.



- Хочу поінформувати про офіційне завершення епідемії грипу і гострих респіраторних інфекцій в Україні,
— повідомив на брифінгу в. о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України, головного державного лікаря Святослав Протас.

Чернігівщина не виняток. Епідемія в області закінчилася у п’ятницю, 19 лютого.

«За сьомий тиждень 2016 року в області захворіло на грип та ГРВІ 6647 осіб, з них 3190 дітей, госпіталізовано 347 хворих, з них 198 дітей. Зареєстровано 396 випадків захворювання на грип у 12 районах та 3 містах. Рівень захворюваності на грип та ГРВІ за тиждень не перевищує епідемічний поріг», — таку інформацію виклали на сайті Державної СЕС області.
 
За повідомленням обласної СЕС, з початку епідсезону на Чернігівщині померло 14 осіб (Ніжин — два випадки, Ніжинський, Шорський та Чернігівський райони — по одному, Чернігів — 9). У 12 із 14 випадків — хворі з групи медичного ризику захворювання на грип, тобто мають хронічні захворювання (цукровий діабет, ожиріння, хронічні захворювання серця та легень), У 8 із 14 — пізнє звернення за меддопомогою.
 
Чи прийде грип цього року повторно — СЕСівці прогнозувати не беруться. Кажуть, нинішня погода може сприяти повторній хвилі захворювань. 

«Вісник Ч» №8
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: