Завантаження ...
banner
banner

Чого варто боятися отримувачам субсидій

Для громадян, які надають правдиву інформацію і мають право на отримання житлових субсидій, ні верифікація даних, ані контроль не містять ніякої небезпеки. Так, розвиток системи контролю в соціальній сфері та підтвердження інформації - це поширена практика в цивілізованих країнах.

субсидія

Для громадян, які надають правдиву інформацію і мають право на отримання житлових субсидій, ні верифікація даних, ані контроль не містять ніякої небезпеки.

Так, розвиток системи контролю в соціальній сфері та підтвердження інформації - це поширена практика в цивілізованих країнах.

Про це повідомили в прес-службі Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА.
 
 "Державний бюджет України - не "гумовий". Для забезпечення соціальної підтримки на належному рівні необхідно, щоб надання допомоги було цільовим і адресним", - зазначив директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.
 
Він нагадав, що надання житлової субсидії можуть припинити тим громадянам, які надали недостовірні дані під час її призначення про доходи, а також про витрати на суму понад 50 тис. грн.

 "При зверненні за субсидією в декларації слід вказати всі джерела доходів і разові витрати на суму понад 50 тис. грн на покупку будинку, земельної ділянки, автомобіля тощо або на оплату послуг. Разом з тим, при отриманні житлової субсидії слід повідомляти органи соціального захисту про зміни, які відбулися в сім'ї: наприклад, змінилася кількість мешканців в квартирі, хтось змінив місце роботи або почав працювати тощо", - сказав Віталій Музиченко.
 
Однак, якщо під час подачі заяви вказані недостовірні відомості чи хтось вчасно не повідомив про зміни в сім'ї, отримуючи субсидію, надання субсидії може бути припинено, а зайво нараховані кошти підлягають поверненню.

val.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: