Завантаження ...
banner

У міськвиконкомі підсумували роботу з цивільного захисту за 2015 рік

1 березня в залі засідань міськвиконкому за участю міського голови Анатолія Лінника, першого заступника міського голови Григорія Олійника було проведено нараду з підведення підсумків цивільного захисту за 2015 рік. За зразкове виконання заходів цивільного захисту в 2015 році міський голова вручив подяки ряду посадових осіб


Всесвітній день цивільної оборони відзначається 1 березня з метою пропаганди знань про цивільну оборону і підняття престижу національних рятувальних служб. День 1 березня був обраний не випадково. Саме в цей день в березні 1972 року набрав чинності устав Міжнародної організації цивільної оборони (МОЦО).

Серед напрямків діяльності МОЦО слід виділити такі: підготовка національних кадрів в галузі управління в період надзвичайних ситуацій; надання технічної допомоги державам у створенні і покращенні систем попередження непередбачених ситуацій і захисту населення; пропаганда досвіду і знань з ЦО.
Першочерговим завданням цивільної оборони був захист мирного населення в умовах воєнних дій.
 
У червені 1996 року – на базі Штабу Цивільної оборони України і МінЧорнобиля було створено Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Також з метою наближення до світових стандартів, від назви основного інструмента державної політики у сфері протидії наслідкам катастроф - цивільної оборони в Україні здійснюється перехід до назви – цивільний захист.
 
З початку 2013 року розпочала свою діяльність Державна служба України з надзвичайних ситуацій, яка успадкувала кращі традиції, досвід рятування людей від небезпеки.
В нашому місті питанням забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільного захисту займається Ніжинський міськрайвідділ управління ДСНС України в області спільно з відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету.
 
Для оперативного реагування на загрозу або виникнення надзвичайної ситуації в Ніжині функціонують 13 спеціалізованих служб цивільного захисту, об’єктові та територіальні формування.

1 березня в залі засідань виконавчого комітету міської ради за участю міського голови Анатолія Лінника, першого заступника міського голови Григорія Олійника було проведено нараду з підведення підсумків цивільного захисту за 2015 рік. З аналізом роботи органів управління та сил цивільного захисту виступив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Чернишов Г.Г. В обговоренні діяльності міської ланки територіальної підсистеми Єдиної Державної системи цивільного захисту прийняли участь керівники окремих спеціалізованих служб, спеціалісти відділу з питань надзвичайних ситуацій, інші посадові особи. Було визначено кращі підприємства, установи та служби з питань організації цивільного захисту, поставлені завдання на покращення діяльності в 2016році.

За зразкове виконання заходів цивільного захисту в 2015році та результатами контрольної перевірки комісією ДСНС України міський голова вручив Подяки наступним посадовим особам:

Начальнику спеціалізованої медичної служби ЦЗ Костирко Олександру Михайловичу;
Фахівцю з питань цивільного захисту КЛПЗ «Ніжинський пологовий будинок» Стригун Валентині Миколаївні;
Керівнику ДКП «Комунальний ринок» Вершняк Анатолію Леонідовичу;
Фахівцю з питань цивільного захисту КП «Служба Єдиного Замовника» Жук Володимиру Миколайовичу;
Начальнику дільниці водопостачання КП «Ніжинське УВКГ» Будиському Володимиру Віталійовичу;
Фахівцю з питань цивільного захисту ТОВ «НіжинТеплоМережі» Зеленському Миколі Васильовичу;
Фахівцю з питань цивільного захисту ТОВ «Ніжинський хлібобулочний комбінат» Саченку Валерію Андрійовичу;
Начальнику штабу цивільного захисту та надзвичайних ситуацій ДП НВК «Прогрес» Ковальову Віктору Олександровичу;
Фахівцю з питань цивільного захисту ТОВ «Ніжинський хліб» Хижняк Світлані Василівні;
Начальнику спеціалізованої комунально – технічної служби цивільного захисту Сіренко Світлані Анатоліївні.









 

Завідувач навчально-консультативним
пунктом м. Ніжина В.П. Ярошовець 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: