Завантаження ...
banner
banner

Чернігівщина лідер за чисельністю жіночого населення

У минулому році в області проживали 572 тис. жінок (364 тис. – у міських поселеннях, решта – у сільській місцевості). Чернігівщина є лідером серед регіонів за розміром частки жінок у загальній чисельності населення – 54,6% (в Україні – 53,7%),

жінки в чернігівській області, 8 березня ніжин

У минулому році в області проживали 572 тис. жінок (364 тис. – у міських поселеннях, решта – у сільській місцевості). Про це повідомляє Високий Вал з посиланням на Головне управлінні статистики у Чернігівській області.
 
Чернігівщина є лідером серед регіонів за розміром частки жінок у загальній чисельності населення – 54,6% (в Україні – 53,7%), тобто у розрахунку на кожну тисячу чоловічого населення припадає 1204 жінки.

У сільській місцевості області статевий дисбаланс більший: тут на 1000 чоловіків припадає 1225 жінок (у міських поселеннях – 1193).
 
Проте чисельна перевага жінок у міських поселеннях розпочинається з 33-річного віку, а в сільській місцевості – з 53 років.
 
Жінки більш активніші на ринку праці. У середньообліковій кількості штатних працівників підприємств, установ та організацій області їх частка становить 56%.

Більше половини жінок також і серед студентів вищих навчальних закладів області.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: