Завантаження ...
banner
banner

Проблеми громади обговорили на сходах сіл в Світанку та Яхнівці

До Світанківської сільської ради входять такі населені пункти, як Світанок та Яхнівка. 12 березня тут відбулися сходи сіл. Селяни ніяк не відпускали гостей, стільки в них накопичилося питань.


До Світанківської сільської ради входять такі населені пункти, як Світанок та Яхнівка. 12 березня тут відбулися сходи сіл. 

Селяни ніяк не відпускали гостей, стільки в них накопичилося питань. В першу чергу потребують негайного вирішення відсутність вуличного освітлення в с.Яхнівка та проблеми з водогоном в с.Світанок. Щодо останнього, то голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин повідомив, що ремонт водогону запланований на 2017 рік. 
 
У сходах взяла участь заступник голови РДА Оксана Мелашенко. Вона детально відповіла на всі питання стосовно медицини, освіти, соціального захисту населення. Заступник начальника Нівжинського відділу поліції з обслуговування Ніжина й району Олександр Сахно повідомив, що їхня служба у стадіє реформування, але функцію захисту населення із них не знято й залишив номери телефону для більш оперативного реагування. 
 
Звіт голови сільської ради Людмили Касси був стислим. Чотиримісячний термін її керівництва – цьому пояснення. Людмила Яківна згадала добрим словом тих, хто орендує їхні землі: невеликі ФГ «Колос» і «Ниву», та більш потужніші господарства – ТОВ «Крок-Агро» й СПОП «Ксену». Це завдяки їм зима минула без особливих турбот, замети постійно  прибиралися з дороги.  Та хіба тільки в цьому заслуга інвесторів? Життя двох населених пунктів було б зовсім блідим, аби вони постійно не підставляли плече. Григорій Гакал, Григорій Макаренко – це ті люди, котрі тут працюють і живуть. Доля земляків їх турбує, як нікого іншого. Завдяки СПОП «Ксені» відремонтований чималий відрізок асфальтного шляху, незабаром відновить роботу (призупинена через свинячу чуму) яхнівська свиноферма. Відчувають фінансову підтримку футбольна команда, пожежники, земляки-атошники (факт придбання бронежилетів підтвердив присутній на заході голова Ніжинської спілки ветеранів Афганістану Сергій Ступак). 
 
У Світанківській громаді є ще й те, чого немає у свій області – музей Чесько-Словацько-Української дружби. Закордонна делегація, яка побувала у грудні минулого року, залишилася задоволена тим, як люди бережуть пам’ятне місце. Залишається чекати від них допомоги. 
 
А ще жителі цих сіл –  одні із небагатьох у районі, як голосували й за податки на медицину. З кожного двору збиратимуть  на свої ФАПи по 20 гривень.
 
Всі критичні зауваження  прийняв до уваги голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Деякі дрібні проблемні моменти пообіцяв вирішити найближчим часом, проекти більш складні – детально вивити та знайти способи їх реалізації на благо громади.
 
Участь у сходах взяли депутати обласної ради Валерій Гавриленко, Ірина Грозенко, Микола Шматок та Сергій Охонько. 









 
За матеріалами газети «Ніжинський вісник»
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: