Завантаження ...
banner
banner

Комунальники показали новий спосіб ремонту доріг

Нещодавно комунальним підприємством КП Вукг була випробувана новітня технологія зі швидкого усуненню пошкоджень дорожнього покриття під назвою " Холодний асфальт".


 

Як повідомляється на сторінці КП Вукг в Фейсбук, нещадавно комунальним підприємством була випробувана новітня технологія зі швидкого усуненню пошкоджень дорожнього покриття під назвою " Холодний асфальт". 

Необхідність в укладанні і ремонті дорожнього покриття виникає не тільки в теплу пору року, але і взимку. Саме тому була розроблена технологія із застосуванням холодного асфальту.
Асфальтний матеріал холодного типу - є інноваційним засобом для обслуговуючих операцій дорожнього полотна і магістрального будівництва.
 
Якщо говорити про хімічний склад холодного асфальту то його основа - змінений асфальт, полімерного типу, з численними морозостійкими добавками імпортного виробництва, а також різними пластифікаторами. Технологія укладання холодного асфальту передбачає додавання бітумних згущувачів.
 
Перевагами цього дорожнього покриття є:
• Укладання суміші може здійснюватися в широкому діапазоні температур (від -15 до +40);
• Матеріал є безвідходним, після проведення укладальних або ремонтних робіт, залишки можуть бути зібрані і використані повторно;
• Перед проведенням укладальних або ремонтних робіт, не потрібно великих попередніх підготовок або розігріву (зокрема, при ямковому ремонті досить очистити канавку від бруду, сміття і води);
• Матеріал застигає в короткі терміни, і відразу після його укладання, рух автотранспорту може бути швидко відновлено;
• Виробництво холодного асфальту здійснюється згідно ДСТУ, що гарантує його екологічну безпеку.
 
Застосовується холодний асфальт для швидкого закладення каналізаційних люків, тріщин і швів на асфальтовому покритті. За допомогою даної суміші роблять ремонт ділянок доріг, куди нерентабельно доставляти важку дорожню техніку.
 
КП "Вукг" інформує, що вони мають можливості і ресурси для ямкового ремонту протягом усього року, а це дасть можливість оперативно і якісно відновити дорожнє покриття.







Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: