Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині виросте три десятиповерхові будинки

Майже у центрі Ніжина Чернігівська компанія «УкрСіверБуд» спорудить три десятиповерхові будинки. Найвищі у місті. До цього дев’ятиповерхівку звела фірма «Домобудівник», другу чергу здали у 2012 році.

будівництво у ніжин, нежин строительство


Майже у центрі Ніжина Чернігівська компанія «УкрСіверБуд» спорудить три десятиповерхові будинки. Найвищі у місті. До цього дев’ятиповерхівку звела фірма «Домобудівник», другу чергу здали у 2012 році.

Підготовка до будівництва нового мікрорайону по вулиці Синяківській розпочалася взимку. Забивали палі.
 
— Перший будинок плануємо здати у 2017 році, — каже виконроб з Чернігова Валерій Видиш. — Конструкція зі збірного залізобетону. Стіни з ніжинської цегли (ПрАТ «Ніжинський цегляний завод»). Схожий будинок буде у Чернігові по вулиці Самоквасова (колишня Стахановців, район Шерстянки). За планом будинок на два під’їзди, усього 100 квартир. Десятиповерхівки стоятимуть буквою «П». Паркінгів не буде. Будуть дитячий, спортивний майданчики. Поставимо нові сміттєві баки.
 
Уся техніка з Чернігова. Якщо треба якась допоміжна, наймаємо ніжинську. Поки на будівництві працює 14 чоловік, спеціалісти з обласного центру. Живуть у гуртожитку. Я живу у найманій квартирі, навпроти будівництва. Охоронника найняли ніжинського. З часом усіх працівників наберемо місцевих.
 
У Ніжині ми надовго. Поки тут йде будівництво, своєї черги чекають ще два майданчики по вулиці Незалежності, неподалік супермаркету «Сільпо». (Кажуть, на цих майданчиках планувала дев’ятиповерхівки фірма «Домобудівник». Але збанкрутувала. Будівництво заморозили. — Авт.).

По темі: У третьому мікрорайоні заклали капсулу у фундамент нової багатоповерхівки
 
— Монтаж першого будинку плануємо закінчити до кінця серпня. В експлуатацію буде введений у наступному році. Зимою це робити некоректно, — додав Віктор Вереша, генеральний директор компанії ДП «УкрСіверБуд». — Будуємо за власним запатентованим проектом. За рахунок власних оборотних та залучених коштів. Квартири будуть 1-2-3-кімнатні. Усього 18 тисяч квадратних метрів. Якщо фінансування дозволить, а ми підпадаємо під усі критерії, будуть виділені квартири для АТОшників, під соціальне житло. Для населення квадратний метр буде коштувати десь вісім тисяч гривень. Це дешевше, ніж у Чернігові.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: