Завантаження ...
banner
banner

ДАІ Ніжина застерігає водіїв бути уважними під час весняних канікул

Розпочалися весняні канікули. Вже відчувається радісний настрій дітей, їхня збудженість, кожен з них мріє про ігри, забави, і в процесі цього діти часто забувають про головне - про правила поведінки на дорозі.


 

Розпочалися  весняні канікули. Вже відчувається радісний настрій дітей, їхня збудженість, кожен з них мріє про ігри, забави, і в процесі цього діти часто забувають про головне - про правила поведінки на дорозі. Тому дорослі повинні   нагадувати школярам основні правила поведінки на дорозі : пішоходи повинні рухатись по тротуарних і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку, пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах. 

У місцях де рух регулюється, пішоходи повинні керуватися сигналами світлофора, чекати транспортний засіб пішоходи повинні на тротуарах, посадових майданчиках, якщо вони відсутні — на узбіччі. Не можна створюючи перешкод для дорожнього руху. 
 
Також варто постійно наголошувати про так звані «особливі заборони»:
  • виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
  • раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
  • затримуватись і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху.

Також, шановні батьки в першу чергу звертаємось до Вас з проханням щоденного нагадування вашим малятам про беззаперечне виконання усіх Правил дорожнього руху під час пересування містом. Застерігаємо про те, що в жодному разі не дозволяйте собі подавати дітям негативний приклад, порушуючи правила дорожнього руху; особисто показуйте як правильно користуватись нерегульованим пішохідним переходом; не дозволяйте дітям з'являтися зненацька перед транспортними засобами, перетинайте дорогу лише у відведених місцях не допускайте ігор дітей на проїжджій частині дороги.
 
Запам’ятайте, пішоходам  переходити проїзну частину можна лише у встановлених для цього місцях, не наражайте себе та інших учасників руху на небезпеку.
Водії в свою чергу, наближаючись до пішохідних переходів, місць відпочинку дітей або майданчиків а також особливо у дворах будинків, обов’язково зменшуйте швидкість та будьте уважні!

Водночас в період канікул інспекторами ДАІ буде здійснюватись посилений нагляд за поведінкою дітей на вулично - шляховій мережі та дотриманням ПДР водіями щодо проїзду пішохідних переходів.

Інспектор сектору Ніжинського відділу поліції
старший лейтенант поліції Крошка В.М.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: