Завантаження ...
banner
banner

Зі стрільбою й різаниною: розкрито вбивство в Кукшині

1 квітня поліцейськими на території села Вересоч Куликівського району, в одній із занедбаних будівель було виявлено підозрюваних у вбивстві пенсіонерки. Злочинці при затриманні вчинили озброєний опір та завдали ножових поранення трьом працівникам поліції, після чого намагалися втекти, але їх затримали.

Кримінал, убивство


Вбивство, яке нещодавно сталося у селі Кукшин, навело жаху не тільки на жителів цього населеного пункту, а і всього Ніжинського та прилеглих районів. Зранку 24 березня донька, яка приїхала відвідати стареньку матір, виявила в будинку її бездиханне тіло, про що ї повідомила до поліції. Потерпіла проживала в селі сама. Не зважаючи на свій похилий вік, вела господарство, обробляла город. ЇЇ діти та онуки мешкали у місті та часто навідувалися до старенької, яка на їх неодноразові прохання переїхати до них відмовлялася – не хотіла залишати рідну домівку.

70-річну пенсіонерку було вбито у власному будинку. Нелюди проникли до її помешкання, розбивши вікно. Бабуся навіть не встигла покликати на допомогу або зателефонувати рідним. ЇЇ смерть була жахливою Злочинці завдали беззахисній жінці 18 ножових поранень в область тулубу, шиї та рук. Закривавлені стіни, калюжі крові на підлозі та неприродно притиснуті до грудей руки старенької говорили про нестерпні муки та нелюдські жорстокість і цинізм вбивць. У той же час, в помешканні загиблої нічого не зникло - заощадження та мобільний телефон знаходилися на своїх місцях. 

Кукшин, кримінал. убивство

В середині дачного будинку в Кукшині, де зловмисники ночували

 Інформація про дану подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і правоохоронці розпочали кропітку роботу по встановленню осіб вбивць. Оскільки все відбулося в селі, то була надія, що хтось із місцевих мешканців міг чути крики бабусі про допомогу або бачити причетних до вбивства осіб. Тож дільничні інспектори поліції провели подвірний обхід села Кукшин, опитали близько 400 жителів населеного пункту, перевірили усіх раніше судимих осіб, які перебували на профілактичних обліках в поліції, не залишивши без уваги жодного будинку. 



Будинок у Кукшині, де сталося вбивство
 

Також під час огляду місця події слідчо-оперативна група натрапила на сліди ймовірних вбивць, які виявили і на території сусіднього дачного будинку, де підозрювані ночували та розпивали спиртні напої. Тож оперативниками було розгорнуто потужну розшукову роботу. Вже за декілька діб масштабні заходи дали позитивний результат. Було встановлено прикмети та траєкторію руху злочинців, які обираючи для ночівлі нежилі та дачні будинки пішим ходом рухалися з боку села Хрещате Козелецького району, через села Гальчин та Хотинівка Носівського району, села Кукшин та Хомине Ніжинського району в напрямку села Вересоч. 

– 1 квітня поліцейськими Ніжинського відділу поліції при проведенні оперативно-розшукових заходів на території села Вересоч Куликівського району, із залученням працівників місцевої поліції в одній із занедбаних будівель було виявлено двох молодиків, які за зовнішніми ознаками були схожі на розшукуваних. Злочинці при затриманні вчинили озброєний опір та спричинили проникаючі ножові поранення трьом працівникам поліції, після чого намагалися втекти, але їх помітили колеги потерпілих правоохоронців – розповів начальник Ніжинського відділу поліції Володимир Бойко. При затриманні зловмисників, які знову намагалися напасти, поліцейські Ніжинського відділу поліції застосували табельну вогнепальну зброю, в результаті чого обох злочинців з вогнепальними пораненнями ніг було затримано. Троє поранених поліцейських, двоє з яких перебувають у важкому стані, на даний час знаходяться в обласній лікарні, де за їх життя борються лікарі.



Обидва підозрюваних мешканці столиці України, 1985 року народження, перебувають у розшуку по місту Києву. Наразі затримані обвинувачуються у скоєнні вбивства (ст. 115 Кримінального кодексу України) та посягання на життя працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 348 Кримінального кодексу України). Тепер решту свого життя злочинці можуть провести за гратами, адже їм загрожує довічне ув’язнення.

Старший інспектор Ніжинського відділку поліції Тетяна Дахно

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: