Завантаження ...
banner
banner

Спільними зусиллями ліквідували наслідки стихії в Кропивному

Фото.
Минула п'ятниця завдала клопоту багатьом. Особливо дісталося селу Кропивне, Григоро-Іванівської сільської ради. О 7 годині вечора почалася негода, буревій налетів на село, позривав дахи на будинках, побив шифер та паркани, повивертав із корінням дерева

Негода


Минула п’ятниця завдала клопоту багатьом. Особливо дісталося  селу Кропивне, Григоро-Іванівської сільської ради. О 7 годині вечора почалася негода. Буревій налетів на село, позривав дахи на будинках, побив шифер та паркани, повивертав із корінням дерева. Того вечора несамовитий вітер пролетів центральною сільською вулицею, через яку пролягає дорога з Ніжина на Носівку, і потрощив все на своєму шляху. 

В село відразу виїхали голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами РДА Ігор Стрільбицький, аби  на місці оцінити ситуацію та завдані негодою збитки.
 
Дорога до села виявилася заблокованою, тож, довелося їхати польовою в об’їзд. Керівник територіальної громади Володимир Орел вже був на місці. 
Окрім всього, буревій звалив чотири високовольтні електроопори. Вже через сорок хвилин дві бригади Ніжинського РЕМу, який очолює Артур Піжурін, прибули на місце події і визначали об’єми роботи, які були проведені в повному обсязі наступного дня. 
 
Не залишилися осторонь проблем громади депутат районної ради Олександр Близнюк, місцева молодь та просто небайдужі жителі села. Саме вони взялися пробивати мінімальний коридор на заваленій дорозі - розпилювали великі дерева, відтягували менші гілки, розчищаючи дорогу для проїзду автомобілів. 
 
До ліквідації наслідків стихії долучилася Вертіївська дорожньо-експлуатаційна дільниця, де керівником Віталій Кошовий. Так, спільними зусиллями районної та місцевої влад, сільських активістів і всіх необхідних служб вдалося оперативно і в короткі терміни надати найнеобхіднішу допомогу по ліквідації наслідків стихійного лиха. Питання остаточної ліквідація наслідків стихії залишається на контролі керівництва районної державної адміністрації та сільської ради.
Наслідки негоди відчули на собі жителі ще трьох сіл району. Без світла залишилися Кукшин, Дуболугівка та Велика Кошелівка. Три бригади працівників РЕМу швидко відновили електропостачання.


























 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: