Завантаження ...
banner
banner

Чи буде у студентів стипендія?

Нещодавно в соцмережах зявилась інформація про те, що багато студентів можуть залишитися без стипендії. На 7 квітня профком НДУ анонсовав всеукраїнську попереджувальну акцію протесту в Києві

Стипендія


Нещодавно в соцмережах з’явилась інформація про те, що багато студентів можуть залишитися без стипедії.

Зокрема повідомлялося, що, Міністерством освіти і науки України розроблено законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування вищої освіти (щодо економічних відносин у сфері вищої освіти)», через який майже 500 тисяч студентів можуть залишаться без стипендій.
 
На 7 квітня профком НДУ анонсовав всеукраїнську попереджувальну акцію протесту в Києві.
 
Проте, у Міністерстві освіти та науки запевняють, що стипендії студентам вишів скасовувати не будуть. Натомість їхнє нарахування розділять на два напрямки – академічні стипендії виплачуватимуть за навчальні досягнення, а соціальні – для підтримки малозабезпечених студентів. Крім того, мають виділити фіксовані суми на такі виплати, аби унеможливити "урізання" оцінок під час іспитів, аби зекономити на стипендіях та перекинути гроші на інші потреби ВНЗ.
 
Відзначимо, що студентська рада НДУ наразі утримується від акцій протесту. На думку голови студради, виходячи з формулювання закону та офіційної позиції керівництва Міністервства освіти, скасування стипендій на даний момент студентам не загрожує.

Ярослав Дигал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: