Завантаження ...
banner
banner

В Україні ліквідують районні управління юстиції

Відповідно до Плану заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги в Україні будуть ліквідовані районні управління юстиції, на їх базі мають запрацювати бюро правової допомоги

Відповідно до  Плану заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги  в Україні проходить реформа територіальних органів Міністерства юстиції.

Районні управліня юстиції будуть  ліквідовані, на їх базі мають запрацювати бюро правової допомоги. Така реформа забезпечить розширення доступу громадян до правової допомоги та он-лайн послуг Міністерства юстиції. 

Для новоствореного бюро Міністрество юстиції оголошує відкритий конкурс з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги.

Новостворені бюро долучаться до вже створених центрів безоплатної правової допомоги, покривши таким  чином всю Україну до рівня районних центрів та міст обласного підпорядкування.

У цих центрах громадяни, які мають на це законні підстави, зможуть реалізувати право на адвоката, зазначає міністр. За його словами, це стосується малозабезпечених, інвалідів, пенсіонерів, переселенців, учасників АТО та сімей загиблих. У цих центрах нашим громадянам надаватимуться консультації та онлайн сервіси Мін’юсту. Так само, там надаватиметься первинна правова допомога, тобто консультації всім людям, які не потребують адвоката, а потребують юридичного супроводу.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: