Завантаження ...
banner
banner

Спілка самаритян допомагає переселенцям

Члени Громадської організації «Спілка самаритян" продовжує розпочату в минулому році допомогу вимушено переміщеним особам. Передбачену проектом допомогу змогли нещодавно одержати переселенці, в приміщенні районної лікарні

Спілка самаритян


Члени Громадської організації «Спілка самаритян України Чернігівське обєднання продовжує розпочату в минулому році допомогу вимушено переміщеним особам. 

Передбачену проектом допомогу змогли нещодавно одержати вимушені переселенці, в приміщенні районної лікарні.  Допомагали самаритянам волонтери та спеціалісти соціальної роботи міського та районного центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Допомога надається, передусім, внутрішнім переселенцям найуразливіших категорій: одинокі мами (батьки), багатодітні родини, непрацездатні інваліди з мінімальними пенсіями, малозабезпечені сім’Ї, що зареєстровані в Ніжині та районі, також в місті Прилуки.

Проект під назвою "Заходи з надання найнеобхіднішої допомоги в Україні внутрішньо переміщеним та постраждалим внаслідок конфлікту особам" здійснюється за кошти Міністерства закордонних справ Уряду Німеччини.

Безпосередньою реалізацією проекту на Чернігівщині займається Чернігівське об’єднання Міжнародної благодійної нерелігійної організації Спілка Самаритян за сприяння облдержадміністрації та Ніжинського міський та районних центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Самаритянський (робочий) рух виник в Німеччині ще у 1888 році. В Україні Спілка Самаритян з’явилася 1991 року. А от чернігівський осередок зовсім молодий — заснований у серпні минулого року. Спілка Самаритян допомагає  продуктовими наборами та засобами особистої гігієни також тим, хто втратив житло, роботу, здоров’я, а дехто втратив назавжди рідних.
 


Спілка самаритян

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: