Завантаження ...
banner
banner

Тетяна Близнюк: Наша Соломійка об’єднала людей

Нещодавно жителів нашого міста сколихнула історія маленької Соломії Близнюк. Дівчинка народилася з важким пороком серця. На лікування потрібна була значна сума коштів, які вдалося зібрати. Проте врятувати маленьку Соломію не вдалося



Нещодавно жителів нашого міста сколихнула історія маленької Соломії Близнюк. Дівчинка народилася з важким пороком серця. На лікування потрібна була значна сума коштів, які вдалося зібрати. Проте врятувати маленьку Соломію не вдалося. 9 березня її серденько зупинилося…

Зараз, через 40 днів після того як Соломійка стала ангелом, мама Соломії, Тетяна Близнюк розповідає, що, їх вразила небайдужість ніжинців, те, як наше маленьке місто організувалось заради маленької дитини. Здавалося б, байдужі, незнайомі люди змогли, об’єднатися для допомоги. 
 
Люди роздавали листівки з реквізитами, хтось збирав гроші по квартирах а, хтось зі скриньками по ринку. Небайдужі допомагали, хто як може, по 10, 20 гривень, або давали значні суми.
 
Дехто навіть позичав гроші, брав кредити щоб допомогти Соломійці.  Хтось відмовлявся поїхати на відпочинок, а зекономлені кошти віддавав на лікування. Переважно допомагали люди у яких є діти, яким ця проблема близька.
 
Страшна трагедія вразила батьків. Поте, кошти на лікування були зібрані. На жаль, є такі сім’ї, що змогли зібрати кошти, але не встигли скористатися ними.
 
Зазвичай такі суми передаються одній дитині, проте, сім’я Близнюк не змогла вибрати одну таку дитину. І тоді батьки вирішили, давати гроші різним дітям, яким необхідна допомога. Вони вже допомогли кільком дітям, що потребували дорогої операції, підпомагатимуть таким діткам і надалі. 
 
Також Тетяна з чоловіком  вирішили віддячити Ніжину, адже ніжинці зібрали значну частину необхідної суми. Було вирішено допомогли дитячому відділенню міської лікарні.
 
Тетяна пригадує, що коли  потрапляла туди із Соломійкою, то у відділенні була дуже стара медична апаратура, не було навіть елементарних речей, таких як мікрохвильовка, щоб розігріти їжу дітям. 

Тому, в першу чергу батьки купили для дитячого відділення мікрохвильову піч. Окрім цього вони придбали 2 чайники, медичний відсмоктувач, 2 інгалятори, напільні та дитячі ваги і 20 матраців. 

Вирішили також в одній палаті зробити ремонт, там змінили вікно та двері, зараз у палаті проводяться внутрішні оздоблювальні роботи. 



В планах також придбати ліжко і кушетку в приймальне відділення.

На особисті кошти сім’я Близнюк замовили лавку в Парку Шевченка, це також дяка місту Ніжину. 

Як бачимо, Соломійка пробудила в душах людей милосердя. Вона, об’єднала місто, згуртувала ніжинців заради допомоги. І виявилось, що люди готові допомагати. Зібрані кошти батьки витрачають на добрі справи, допомагаючи іншим діткам і нашому місту. А значить, що Соломійка завжди  житиме в наших серцях.

Ярослав Дигал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: