Завантаження ...
banner
banner

Ніжин долучився до відкриття туристичного сезону в Чернігові

Фото.Відео.
Ранок 16 квітня. Чернігів зустрічає гостей тепло і привітно. Вранішнє сонце будить промоклу землю. Місто прокидається та готується зустрічати гостей звідусіль



Напередодні цілий день лив дощ, і , здавалося, свято, заплановане на 16-17 квітня – відкриття туристичного сезону під загрозою зриву. Але ж ні…

Ранок 16 квітня. Чернігів зустрічає гостей тепло і привітно. Вранішнє сонце будить промоклу землю. Місто прокидається та готується зустрічати гостей звідусіль.
 
Продумано було кілька локацій, де будуть проходити різні заходи. Все почалось о 13-й на Валу, де після виступів очільників міста та області пролунали три постріли з тринадцятої гармати, що ознаменувало офіційне відкриття свята. Потім були виступи творчих танцювальних колективів, оркестру та ін.. Поруч, на алеї, розмістилися художні виставки, виступали дитячі хорові колективи та музиканти-аматори. Десь через годину всі перемістились до Катерининської церкви, де працювало козацьке містечко. Тут голова облдержадміністрації Куліч В.П. за давньою українською традицією прийняв хліб-сіль, після чого розпочалась концертна програма. Лунали українські пісні у виконанні народних колективів та танцівники вражали гостей танцями з шаблями. 
 
Опісля гості попрямували до «Соколиного хутора», де всі бажаючі могли скуштувати справжній козацький куліш. А всі бажаючі стали свідками надзвичайного кінного шоу.
Вздовж алеї героїв розмістилось містечко майстрів і бажаючі могли самостійно виліпити собі «свистунчика» чи глечик. На певній віддалі один від одного були розміщені міні-майданчики, на яких грали музиканти, виступали танцівники, проводили виставки-дегустації меду та медовухи та багато інших цікавинок. Час від часу прогулювались артисти Зразкової естрадно-циркової студії «Менестрелі» на ходулях, і складалось враження, що ти присутній на якомусь карнавалі. 
 
Яскраво був представлений Ніжин та Ніжинський район: експозиція «Ніжин у світовій літературі», карта Ніжина з пам’ятками світської архітектури, фотовиставка історичних пам’яток району , ну і звичайно чарівні сніжинки у вишиванках. Сам чернігівський голова Атрошенко зупинився, зачарований виступом ніжинського поета і композитора Олега Драчука.
 
Ввечері на чернігівців та гостей міста чекало неймовірне фаєр-шоу. 
 
Святкові заходи продовжилися і 17 квітня.
 
У Чернігівському обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка відбувся 8-ий всеукраїнський хореографічний фестиваль «Нове покоління» за участю близько 1500 учасників, 70-80 колективів з 10 областей України.
 

На Красній площі відбулося «Неймовірне шоу квадрациклів», показові виступи та встановлення рекорду України за участю знаменитих українських стронгменів Василя Вірастюка й Сергія Конюшка, а також багато іншого.

Володимир Хоминець










































 



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: