Завантаження ...
banner
banner

В «Хрещатику 24» подають домашню їжу і виробляють какао і шоколад за власною рецептурою

Комплекс «Хрещатик 24» знаходиться в селі Вертіївка. Це місце відпочинку користується популярністю серед жителів Ніжина, Борзни, Прилук, Чернігова та Києва. На великій території знаходиться кафе з традиційною українською кухнею, сауна, більярд, камінна кімната і навіть мотель, де гості можуть зняти номер

Комплекс «Хрещатик 24» знаходиться в селі Вертіївка, на вулиці Серпневого повстання, 24. Це місце відпочинку користується популярністю серед жителів Ніжина, Борзни, Прилук, Чернігова та Києва. На великій території знаходиться кафе з традиційною українською кухнею, сауна, більярд, камінна кімната і навіть мотель, де втомлені гості можуть зняти номер. Всього в готельчику 3 номери за ціною 250 гривень кожен. 

Кафе знаходиться в декількох кілометрах від траси, але ті, хто хоч раз там побував, повертаються сюди знову. Від Ніжина вам необхідно проїхати близько 15 км., А якщо рахувати від поста ДАІ в Вертіївці, то відстань - 4 км. вглиб села. У 2010-му році підприємець Зубенко Владислав купив землю і побудував заклад «Хрещатик 24». А назвав він його так тому, що до революції вулиця Серпневого повстання називалася Хрещатиком.



У дворі стоять дерев'яні альтанки, де можна посмажити страви на мангалі, також поруч знаходиться невелике озеро, в якому гості можуть половити рибу, або позасмагати влітку на сонечку. На задньому дворі ми виявили невелике господарство з домашніми тваринами - осликами, курками, поросятами. Віслюків тримають для розваги, на радість гостям і особливо дітям. Свіжа зелень, овочі, які готують в кафе - також з власних грядок.


Сам ресторан оформлений в стилі лицарського залу, написи на латині на дерев'яних балках в перекладі означають: «Душевна тепла компанія», «Їжа на благо» і «Бережи вас Господь».

Однією з основних фішок «Хрещатик 24» є те, що тут фасують смачні какао і кави. Менеджери Наталія та Владислав розповіли журналістам про виробництво кави, какао і гарячого шоколаду. Бізнесом з виробництва смачних напоїв власник закладу вирішив зайнятися близько року тому. За всіма параметрами, вертіївське «Као Као» входить в трійку лідерів за якістю продукції, адже ціна у продукції мінімальна, а якість дуже висока. Цьому бізнесу всього лише рік і молоді підприємці тільки-тільки виходять на окупність.
 

- Ми займаємося виробництвом, купуємо сировину, фасуємо і продаємо його. У нас працюють технологи, які займаються розробкою рецептури кави і какао. Якісна сировина для какао привозять з Німеччини, - розповідає менеджер Наталія.

Підприємство «Као Као» працює як оптом, так і в роздріб, а також вже є достатня кількість державних замовлень: какао поставляють, як в садки і школи, так і в державні установи.
Кава і какао надходять на підприємство в молотом вигляді, але сам рецепт напою, який у продажу, менеджери тримають в секреті.
 
- У розчинну каву додається натуральний мелений, щоб смак був більш насичений. На даний момент в Україні мало виробників какао, і ми не знайшли хороший продукт, який хотіли б самі вживати. Тому вирішили зайнятися цим бізнесом. Ми дуже довго і ретельно шукали хорошого постачальника сировини. Потім самі спробували продукт, він нам сподобався, і ми вирішили зробити свою торгову марку, - говорить Владислав, - клієнти, які спробували наше какао, попросили нас зайнятися також і гарячим шоколадом, бо якісного вітчизняного виробника цього напою просто немає на ринку.
 
- Ми зараз в основному працюємо з магазинами, але хотілося б зайти до мережевих супермаркетів. Проблема в тому, що там дуже жорсткі умови, і нам, як молодому невеликому підприємству прорватися туди поки що дуже важко. У Ніжині таке какао можна купити практично в кожному магазині, - додає Наталія.

В «Хрещатику, 24» журналістів нагодували смачним, ситним, домашнім обідом і, звичайно ж, дали продегустувати гарячий шоколад, який сподобався всім ласунам. 






Поліна Магінська

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: