Завантаження ...
banner
banner

Зробимо наше місто чистим і безпечним разом!

23 квітня о 10 годині ранку відбудеться Всеукраїнська акцієя «Зробимо Україну чистою разом!»по очищенню від побутового сміття каналу, що проходить по вулиці Івана Франка до вулиці Червона Гребля

Мама-86


Екологічне благополуччя нашого міста, як визначають ніжинці в значній мірі залежить від стану річки Остер та пов’язаних з нею підземних і прибережних вод.

Статус річки впливає на хімічні і бактеріологічні показники питної колодязної води (19 % жителів не приєднані до централізованого водопостачання, 53% не мають доступу до безпечної санітарії). Одним із негативних результатів даної ситуації стало зростання захворюваності жителів міста на інфекційно – паразитарні хвороби.  За 2015 рік цей показник збільшився на 42%.
 
Ризики затоплення територій Ніжина в значній мірі впливають на санітарно – епідеміологічне  благополуччя жителів міста. Для попередження затоплень в місті свого часу збудована мережа водовідвідних каналів. На сьогодні значною мірою вони знаходяться в незадовільному стані.
 
Екологічна громадськість міста звернулась із запитом до міської влади,  господарських структур, громадськості - сприяти екологічному оздоровленню басейну річки Остер включаючи очищення мережі водовідвідних каналів.  Представники ініціативної групи зробили моніторинг найбільш забруднених місць мережі каналів. Одним із вразливих місць виявили канал, що проходить від вулиці Франка – Червона Гребля – річка Остер. Тіло каналу замулене, забруднене побутовим сміттям, органічними рештками. Часто до канави спускаються рівчаки, що несуть побутові стоки  від домогосподарств, що тиснуть на прибережну зону. Тіло річки та її прибережна  зона розорані до самої води, річка служить зливною канавою для побутових стічних вод, що розміщені в санітарній зоні річки. Зупинити знущання над головною водною артерією міста є завданням для всіх нас  - влади і громади.
 
23 квітня о 10 годині ранку відбудеться Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою разом!» по очищенню від побутового сміття каналу, що проходить по вулиці Івана Франка до вулиці Червона Гребля. 
 
Запрошуємо власників домогосподарств зорганізуватись до очищення каналу, що лежать поблизу їх присадибних ділянок. Акція відбувається в  рамках проекту Let’s Do It! World  
 
ГЕО «Мама-86-Ніжин»
Члени партії «Свобода»
Члени Народної ради ніжинщини. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: