Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська міськрада розглянула більше 30 питань

20 квітня відбулася чергова десята сесія Ніжинської міської ради VII скликання. На початок засідання зареєструвалося 27 депутатів з 36. Традиційно на сесії були присутні депутати обласної ради – Гавриленко В.,Копиця Н. та Охонько С.

Ніжинська міська рада, 10 сесія


20 квітня відбулася чергова десята сесія Ніжинської міської ради VII скликання. На початок засідання зареєструвалося 27 депутатів з 36. Традиційно на сесії були присутні депутати обласної ради – Гавриленко В.,Копиця Н. та Охонько С.

На розгляд міської ради винесено 24 основні та 11 додаткових питань.

Серед них такі проекти рішень:
 
1. Про внесення змін до рішення 6 позачергової сесії міської ради 7 скликання від 21 – 26 січня 2016 року «Про міський бюджет м. Ніжина на 2016 рік».
 
2. Про внесення змін в рішення 9 сесії 7 скликання від «30 – 31» березня 2016 р. «Про внесення змін в додаток 53 до рішення 4 позачергової сесії 7 скликання від «24» грудня 2015 р. «Про бюджетні програми місцевого значення»
 
3. Про затвердження переліку податкових агентів
 
4. Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку міста на 2016 рік
 
5. Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою, щодо відведення у власність, в оренду земельної ділянки, надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення
 
6. Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки
 
7. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам
 
8. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок юридичним особам
 
9. Про присвоєння адрес
 
10. Про застосування Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності
 
11. Про встановлення зменшеного розміру орендної плати
 
12. Про демонтаж теплової мережі
 
13. Про вилучення зі складу цілісного майнового комплексу та з орендного користування ТОВ «НіжинТеплоМережі»  теплову мережу опалення
 
14. Про надання дозволу на списання з балансу комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника » основних засобів
 
15. Про зняття з балансу Комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника» частин будинків
 
16. Про надання згоди Публічному акціонерному товариству "Ніжинський жиркомбінат" на будівництво цеху екстракції потужністю переробки насіння до 1000 т/добу (за насінням соняшника)
 
17. Про зміну статусу приміщення
 
18. Про внесення змін до Положення про пайову участь замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Ніжина, затвердженого рішенням 68 сесії шостого скликання від 02.06.2015 р.№ 22-68/2015
 
19. Про затвердження Статуту комунального підприємства ЖЕК «Північна»
 
20. Про погодження інвестиційної програми КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» на 2016 рік
 
21. Про   дозвіл на списання двох автомобілів КЛПЗ Ніжинська ЦМЛ ім.М.Галицького
 
22. Про внесення змін до Положення «Ніжинський краєзнавчий музей ім. Спаського І.Г.»Ніжинської міської ради Чернігівської області
 
23. Про внесення змін до рішення 66 сесії Ніжинської міської ради VІ скликання №40-66/2015 від  23 квітня 2015 р. «Про затвердження персонального складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання Народний майстер
 
24. Про затвердження форми бланка посвідчення члена виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області VIІ скликання.


Під час обговорення порядку денного, депутат Дудченко Г. М. (об’єднання Самопоміч) нагадав усім присутнім, що відповідно до законодавства проекти мають протягом щонайменше 20 днів «відвісіти» на офіційному сайті для ознайомлення із їх змістом населення. Також депутат не знайшов у деяких проектах пояснювальних записок. Дудченко Г. М. наголосив, що саме це є порушенням регламенту.

Ніжинський міський голова прийняв зауваження депутата та закликав уповноважених осіб слідкувати за дотриманням регламенту.
 
Досить довго розглядали порядок денний, і лише за годину приступили до роботи.
 
Дискусійним виявилося питання №14 (Про надання дозволу на списання з балансу комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника » основних засобів). Перш за все тому, що матеріали на сайті міської ради не відкриваються. Знову про цю особливість роботи сайту було наголошено міському голові. Ми теж перевірили – програма видає помилку.




За словами  депутата Башинського В. М. на списання винесено майно, яке варто назвати купою мотлоху. На кожен предмет (серед них телевізор, телефон, болгарка, зварювальний апарат, навіть пістолет) існують акти дефектування, що посвідчу неможливість їх подальшого ремонту. З першого разу депутати міської ради не прийняли рішення про списання («за» 16). Представники комісії, навіть після голосування продовжували переконувати депутатів здійснити списання. В ході діалогу обговорили продаж цього майна з аукціону, здачу на металобрухт чи пошук фірми, що здійснить утилізацію списаного, але за це потрібно доплатити кошти. Та до питання повернулися і здійснили переголосування. З другої спроби 26 голосами прийняли рішення про списання майна з балансу комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника ».

Позитивними для розвитку туризму в Ніжині було два проекти: Про затвердження переліку податкових агентів та Про внесення змін до Положення «Ніжинський краєзнавчий музей ім. Спаського І.Г.»Ніжинської міської ради Чернігівської області.Перший проект дозволить визначити перелік підприємств, що надають готельні послуги для збирання туристичного збору. А другий надасть змогу створити Наглядову раду при музеї, та займатись музею туристичною діяльністю.

Проте, розглянути, обговорити та прийняти 45 проектів рішень за одне пленарне засідання ніжинським народним обранцям не вдалося. По закінченню пленарного засідання о 18 годині залишилося не розглянутими ще 12 питань, тому їх розгляд перенесли на 25 квітня на 14 годину.

На другому пленарному засіданні, 25 квітня 2016 р., ніжинські міські депутати працювали швидко та досить плідно. Жоден з проектів фактично не обговорювали, а відразу приступали до голосування.

Тільки проект рішення Про вихід Ніжинської міської ради зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації газети «Вісті» викликав низку запитань. Депутатам не зрозумілий механізм реформування газети, а тому проект відправили на доопрацювання. За таке рішення висловилося 20 обранців. Дане питання винесуть на розгляд на наступну сесію міської ради.
 
Кульмінацією засідання став Гімн України акапельно у виконанні ніжинських міських депутатів.

pik.cn.ua







Фото: Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: