Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці відзначились на спартакіаді з легкої атлетики

27-28 квітня в Чернігові відбулись VІ юнацькі ігри школярів Чернігівської області з легкої атлетики. В командному заліку з 21 команди, спортсмени Ніжина зайняли 5 командне місце


27-28 квітня 2016 року в Чернігові на оновленому  стадіоні  ім. Гагаріна відбулись  VІ юнацькі ігри  школярів Чернігівської області  з легкої атлетики.  

Так  Ковалевський  Кирил в перший день змагань, не зважаючи на холодну і вітряну погоду, став кращим у стрибках у довжину з результатом 6.54. Ніжинець не тільки став кращим стрибуном на цих змаганнях, він встановив новий рекорд міста Ніжина  та КДЮСШ, який протримався 29 років (колишній рекорд 6.50 належав Шмаровозу Сергію). В другий день Кирилу не було рівних у потрійному стрибку. Зайнявши  І  місце, він випередив прилучанина, який  зайняв ІІ  місце більш ніж на півметра.
 
Кравченку Дмитру не було рівних  у штовханні ядра. Він впевнено переміг з результатом 16.27. У метанні диска Дмитро поступився тільки чернігівчанину  Журбі В., який нещодавно був представником України на матчевій зустрічі Україна-Білорусь-Туреччина.
 
Левченко Олександра здобула впевнену перемогу  у потрійному  стрибку з результатом 11.51,  та з великим  відривом  випередила всіх суперниць.  У  стрибку у довжину Олександра  поступилась тільки менській учасниці.

У бар’єрному  бігу на 400 метрів впевнено подолавши дистанцію, І місце здобув Мазур Дмитро. Також Дмитро зайняв ІІІ місце  з  бігу на 110 м з бар'єрами.

До п’ятірки кращих на різних видах змагань  потрапили:
Капленко  Надія – з бігу на 100 та 200 метрів,
Новоградська Дар’я – штовхання ядра  та метання  диску,
Щербина Анастасія – з бігу на 800 м.
Роскот  Анастасія -  з бігу на 100м з/б.
 
Хочеться відзначити, що Спартакіада школярів відбувається один раз на 4 роки і на кожен вид програми було представлено  по 15-20 представників міст та  районів  Чернігівської області.  В командному заліку з 21 команди спортсмени Ніжина  зайняли 5 командне місце. За підсумками змагань Ковалевський Кирил, Кравченко Дмитро  та Левченко Олександра впевнено потрапили до збірної команди Чернігівської області , які будуть представляти наш регіон на VІ іграх школярів України.
 
Мабуть, якщо б в місті були  кращі умови для розвитку легкої  атлетики, насамперед  на стадіоні (бігове покриття, сектори для штовхання, метання  та стрибків), то й результати були б теж значно кращі. Дуже хочеться на це сподіватись.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: