Завантаження ...
banner
banner

Нові тарифи і нові дороги: відбулось чергове засідання місквиконкому

Чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради після двотижневої перерви відбулося в четвер 12 травня. Про кілька цікавих і корисних рішень ми розповімо детально

Виконком Ніжина, засідання виконкому, виконком
 

Чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради після двотижневої перерви відбулося в четвер 12 травня. Про кілька цікавих і корисних рішень ми розповімо детально.

Нові тарифи в КП СЕЗ. Одним з перших на засіданні міськвиконкому розглядалося питання про підвищення тарифів за послуги комунального підприємства «Служба Єдиного Замовника», ЖЕКу, який обслуговує майже 90% багатоповерхівок міста Ніжина. Відтепер середній тариф складатиме 2 гривні 18 копійок, тобто зростає на 37% (сьогодні середній тариф 1,59 грн).

Основна причина підвищення тарифів – зростання вартості електроенергії. Крім того збільшується кількість послуг, які надаватиме ЖЕК – додається обслуговування внутрішньобудинкових електромереж та систем водовідведення та водопостачання. Раніше рішенням міськвиконкому їх включили до переліку послуг, які має надавати ЖЕК. 
 
Варто зазначити, що КП СЕЗ останнім з ЖЕКів міста піднімає тарифи. Таким чином вони знову стають приблизно однаковими по місту. В січні - лютому, коли піднімалися тарифи для багатоповерхівок по вулиці Прилуцька, які обслуговує ЖЕК «Південна», це викликало хвилю обурення серед місцевих мешканців.


Виконком Ніжина, засідання виконкому, виконком

Літній відпочинок для дітей.  Рішенням міськвиконкому затверджено плани по літньому оздоровленню дітей у місті. З 31 травня по 17 червня буде організовано 13 пришкільних таборів, де зможуть відпочити 926 учнів та чотири мовні табори (ліцей, 3,10 та 16 школи), де відпочиватимуть 116 учнів. Крім того 1-14 та 14-27 червня буде організовано відпочинок у наметовому містечку на базі Центру туризму і краєзнавства де відпочинуть 40 учнів. І як же без табору у Вертіївці.  Цього року там зможе відпочити 375 дітей у трьох змінах. 
 
Вартість оздоровлення і відпочинку в пришкільних та мовних таборах складає 546 гривень, з яких 196 гривень компенсує міський бюджет і 350 гривень складатиме батьківська доплата. У наметовому містечку діти відпочиватимуть за 490 гривень, 336 з яких бюджетні і 154 батьківські. Вартість відпочинку у таборі в Вертіївці складає на 1 та 2 зміни 2247 гривень з яких бюджет компенсує 1260 гривень, а батьківська доплата складає 987 гривень; на 3 зміну, в яку відпочиватимуть діти, які мають пільги, вартість путівки – 1932 гривні і вона повністю компенсується з державного бюджету.
За словами Сатніслава Кропивянського, керівника Управління освіти, всі путівки на першу зміну в таборі в Вертіївці вже продані.

Виконком Ніжина, засідання виконкому, виконком

Зовнішньої реклами скоро поменшає? Як і на попередніх засідання виконкому, цього разу знову торкнулися питання надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами.  Цього разу дозволи отримали підприємець Вячеслав Логінов (холдери на електроопорах вуличного освітлення по вулиці Шевченка, Прилуцька, Носівський шлях, та Незалежності), ТОВ «Перспектива майбутнього» (холдери на електроопорах вуличного освітлення по вул. Незалежності, Шевченка, Борзнянський шлях, Носівський шлях) та підприємець Бригінець Володимиру (холдери на електроопорах вуличного освітлення по вул. Незалежності та Шевченка).
 
Відповідно до прийнятого на початку року «Положення про рекламу» власники рекламних площ мають переукласти договори про розміщення реклами в місті. Це робиться з метою узаконити її і упорядкувати. Термін протягом якого це потрібно зробити спливає 19 травня. Як буде міська влада діяти з тими хто не узаконить свою рекламу? Теоретично має демонтувати, а от чи вийде це в дійсності. 

Виконком Ніжина, засідання виконкому, виконком


І коротко про дороги
. Після встановлення лежачого поліцейського біля 9-ї школи, дорогу швидко накатали по обочині. Щоб не допустити цього розпочато встановлено стовпчиків, які обмежать можливість такого об’їзду.

Лежачий поліцейський біля «Міражу» на вулиці Незалежності, де водії вже кілька років демонструють свою майстерність у слаломі, до кінця тижня буде також перероблений. Його продовжать на всю дорогу з обох боків переходу.
 
За ініціативою депутата міської ради Михайла Булигіна планується провести ремонт дороги по вулиці Коцюбинского до міського пляжу. За словами міського голови Анатолія Лінника на 2016 рік у місті передбачено 1 мільйон гривень на ремонт доріг. 
 
За минулий рік акцизного збору з продажу паливно-мастильних матеріалів до місцевого бюджету надійшло 3,5 млн. грн, за 4 місяці поточного - вже 2,5 млн грн. їх і планують використати на ремонт доріг по місту.

Олександр Малаш
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: