Завантаження ...
banner
banner

В Ніжині знову жертва шахрайства

У Ніжині невстановлена особа шахрайським шляхом під приводом продажу парфумерії через інтернет-сайт заволоділа 1850 гривнями жінки, яка здійснила передоплату за товар

шахрайство


У Ніжині невстановлена особа шахрайським шляхом під приводом продажу парфумерії через інтернет-сайт заволоділа 1850 гривнями жінки, яка здійснила передоплату за товар.

У Чернігові зловмисники телефонували містянам і представлялися співробітниками банків. А дізнавшись реквізити банківської картки, зняли з неї в одному випадку 7500 гривень, а в іншому – 16 тисяч гривень. Поліція проводить розшук зловмисників.

У Прилуках громадянин спокусився на досить привабливу ціну за скутер, який продавався на сайті безкоштовних оголошень. Після отримання завдатку в розмірі 2500 гривень, псевдо продавець перестав виходити на зв'язок і транспортний засіб покупцеві не прислав.

Інформація про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці регулярно звертаються до клієнтів банківських установ, щоб вони всі фінансові питання вирішували виключно в банках. Причина проста – шахраї часто користуються довірливістю громадян і в телефонному режимі, представившись працівником банку, видурюють у них в телефонному режимі конфіденційну інформацію.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: