Завантаження ...
banner
banner

Петро Іванов: Будеш важко працювати, буде результат

23 квітня ніжинський боксер Петро Іванов переміг в бою з грузином Давитом Рибаконі. Причому, зробив це ніжинець, в першому раунді. Це вже п'ята перемога нашого земляка. Ми поспілкувалися з боксером Петром Івановим та його тренером В’ячеславом Кожуховським

Петро Іванов, Петр Иванов


23 квітня ніжинський боксер Петро Іванов переміг в бою з грузином Давитом Рибаконі. Причому, зробив це ніжинець, в першому раунді. Це вже п’ята перемога нашого земляка. Перед цим Петро здобув дві перемоги в 2014 році та дві в 2015.

Ми поспілкувалися з боксером Петром Івановим та його тренером В’ячеславом Кожуховським. 
 
Петре, найперше, вітаю тебе з нещодавньою перемогою, це було просто вражаюче!
Дякую за підтримку
 
Перше запитання, як давно ти займаєшся боксом, чому вибрав саме бокс?
Давно, з 11 років. До боксу багато чим займався,і самбо і дзюдо і футболом. Потім пішов на тренування з боксу, мені сподобалось, і сподобався колектив. Перше змагання було в Ніжині, відбоксував внічию, вирішив йти далі.
 
Що було найважче коли починав?
В принципі нічого складного не було. Тренувався тричі на тиждень. Потім тренування кожен день. 
 
Які твої перші успіхи?
Брав участь у змаганнях юніорів з боксу. Був фіналістом Чемпіонату України серед молоді.

Ти зараз виступаєш на професійному ринзі. Коли розпочалося професійне зростання?
Розпочалося у 18 років, мені запропонував промоутер. Ми провели кілька спарингів, він подивився і запропонував боксувати далі. Перший бій був у Львові, я закінчив його у першому раунді, так все розпочалось
 
Як часто зараз ти тренуєшся і де?
Перший місяць підготовки до бою проходить в Ніжині. Другий місяць спеціалізованої підготовки відбувається на спортивній базі в Конча-Заспі.
Тренуємося двічі в день. Зранку о 7 годині робимо пробіжку, бігаємо по 10-15 кілометрів. Увечері, о 6 годині ми тренуємося, працюємо в парах. 
 
Петре, коли ти виходиш на ринг, як себе налаштовуєш?
Налаштовую себе на перемогу, коли виходжу на ринг з першої секунди всі тривоги відходять в сторону. Головне на чому концентруюся – це саме перемога.
 
Окрім боксу є якісь захоплення?
Багато часу займають тренування, іноді люблю танцювати, можу поспівати в караоке. Можу в теніс зіграти з тренером. Але основне - це тренування.
 
Зараз багато молоді починають займатись різними видами спорту, але багато хто кидає. Що ти порадив би молоді?
Потрібне терпіння. Важкі моменти бувають і в нас, коли не хочеться йти на тренування. Це досить важко - дотримуватись режиму. Але треба себе налаштовувати, якщо будеш важко працювати, то буде і результат.
 
Які плани на майбутнє?
В планах титул Чемпіона світу, це наша мрія. Я провів 5 боїв, будуть рейтингові бої, в подальшому має бути бій за титул. Мені 19 років, думаю, все попереду.
 
Ти прийшов з тренером, можливо ти про нього розкажеш, чи він про себе розкаже? В’ячеславе Володимировичу, як довго ви тренуєте Петра, як відбулося, що почали разом працювати?
В’ячеславом Кожуховський: Ми разом приблизно рік. Ми і раніше спілкувалися, і в один момент вирішили працювати разом.
 
Чи легко бути тренером?
Є різні моменти, але працелюбство, цілеспрямованість, бажання працювати, що в Петра є, це власне, основне для боксера
 
Щодо систем и тренувань, то ви розробили власний план, чи від чогось відштовхнулись?
Так, є план, є певні напрацювання. Я сам до цього тренувався у заслужених тренерів. Було в кого щось взяти для себе, і зараз план тренування ми самі складаємо.
 
Скільки часу вдень ви проводите разом?
Під час підготовки 6 годин на добу мінімум. 

Вам хтось допомагає фінансово, адже спорт – це значні витрати?
Так витрати, немаленькі. Є людина, яка нам допомагає. Завдяки нашому меценату, власне, і проходить вся підготовка. Ми йому дуже вдячні!
 
На рівні Ніжина, місцевої влади, є якась підтримка?
Ми рідко звертаємось за допомогою. Хоча будь-яка підтримка для нас важлива. Завжди акцентуємо на тому, що ми з Ніжина, Хотілося б отримувати якусь підтримку від рідного міста.
 
Хтось займається вашим іміджем, чи є у вас іміджмейкер?
Ми самі цим займаємось, вибираємо імідж вдвох,обговорюємо різні варіанти. Це не настільки значимі речі.
 
Що ще важливо для вас, які зараз акценти повинні прозвучати, що потрібно донести до людей? 
Хотілося б щоб була підтримка від рідного міста. Ми були б вдячні будь-якій допомозі.
 
Нещодавній бій пройшов успішно, наступний поєдинок очікується літом. Ми завдячуємо директору компанії К2 Олександру Красюку за можливість боксувати на їхньому рингу.
У нас все йде по плану, маленькими кроками. Нам потрібно готуватись, далі будуть суперники складніші. Завдання, яке ми ставимо – це виграш.
 
Коли є на кого рівнятися, діти йдуть займатись цим спортом. А щоб був результат, потрібно розвивати дітей. Варто проводити збори по боксу, адже в Ніжині є багато талановитих дітей.
 
Є якісь побажання для наших читачів?
Дуже приємно, що з нашого міста їздять люди підтримувати, їм велика подяка. Постараємось надалі радувати своїми перемогами!

Ярослав Дигал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: