Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські різьб’ярі привезли свої роботи у Чернігів

Відео.
У музеї Коцюбинського відкрилась виставка дерев'яних творів. Тут можна побачити не лише шедеври віртуозів своєї справи, а й учнів-початківців.

У музеї Коцюбинського відкрилась виставка дерев’яних творів. Тут можна побачити не лише шедеври віртуозів своєї справи, а й учнів-початківців.

Три ніжинських майстри, товариші та однодумці, які вже багато років займаються різьбою по дереву, привезли свої роботи на розсуд чернігівцям. Більше ста дерев’яних виробів прикрашають вітрини музею Коцюбинського.
 
На цій виставці представлені не лише роботи самих майстрів, а й вироби їхніх учнів, що навчаються в Ніжинському училищі культури. Тут є дерев’яні іграшки, світильники, панно, прикраси, ікони, картини і предмети домашнього декору. А юні майстрині представили чернігівському поціновувачу вишиті рушники.
 
Самі майстри кажуть, улюблена справа приносить не лише естетичне задоволення, а й подекуди гроші. Дерев’яні вироби ручної роботи — просто хіт продажу на будь-якому ярмарку.
 
Роботи Григорія Василенка заслуговують на окрему увагу – він майстер-самоучка. Вже більше тридцяти років він опановує техніки різьби по дереву, і це далеко не перша його виставка.
 
Протягом місяця виставка відкрита для усіх бажаючих, тож не пропустіть можливість побачити вироби ніжинських майстрів.



«Сівер-центр»
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: