Завантаження ...
banner
banner

Завершився районний етап військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

14 травня відбулося закриття районного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Завданням змагань було фізичне, розумове виховання української молоді на основі козацьких моральних цінностей

Сокіл, Джура

14 травня відбулося закриття районного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної спортивної гри «Сокіл» («Джура»). Завданням змагань було фізичне, соціальне, розумове виховання української молоді на основі козацьких морально-світоглядних цінностей, формування серед молоді засад здорового способу життя засобами туризму і спорту. Учасники отримали багато нових знань, позитивних вражень, доторкнулися до невідомих сторінок історії України.

Програма змагань була дуже насиченою. Виступали команди з Ніжинського району «Соколята» (Великокошелівська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Сокіл» (Вертіївська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Січовики» (Галицька ЗОШ І-ІІІ ст.), «Крути ВУС» (Крутівська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Українці» (Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Кожум’яки» (Перемозька ЗОШ І-ІІІ ст.), «Талалай» (Талалаївська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Участь приймали у різноманітних конкурсах, демонстрували свої вміння в спортивних досягненнях в «Перетягуванні линви», «Смузі перешкод», «Штовханні гирі», «Тереновій грі», «Стрільбі». Інтелектуальні вміння проявляли в конкурсах «Відун», «Добре діло», «Рятівник». Кожен виступ конкурсу «Ватра» був наповнений духом справжнього патріотизму та козацьких традицій, любові до свого краю та Батьківщини.
 
У нелегкій боротьбі перемогу виборола команда Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. «Українці». Другими стали «Кожум’яки» із Перемозької ЗОШ І-ІІІ ст., (доречі, переможці минулорічної гри). Почесне третє місце заслужено отримала команда «Соколята» з Великої Кошелівки.
 
І переможці, і всі учасники гри були нагороджені дипломами та цінними подарунками. За І та ІІ місця – намети, за ІІІ місце – казан та набір похідного посуду. Такі ж набори посуду отримали всі інші команди-учасниці.
 
З вітальними словами до присутніх звернувся голова райдержадміністрації В’ячеслав Івашин. У своєму виступі В’ячеслав Анатолійович подякував усім командам та організаторам за участь та проведення заходу, побажав нових перемог та звершень. Окремо звернувся до команди-переможниці «Українці», яка найближчими днями представлятиме Ніжинський район на обласних змаганнях, аби вони були достойними тієї назви, яку обрали для команди. Бо справжні українці ніколи не падають духом і завжди впевнено йдуть до перемоги.
 
Не обійшлося і без маленьких курйозів. Виною тому стала погода, точніше дощ, який рясно змочив землю в останній день змагань і це стало перешкодою для виїзду автобусів. Але те, як усі дружньо визволяли їх з багнюки, ще раз підтверджує, що саме такі заходи як «Джура», не лише гартують тіло і дух, а й учать згуртованості та колективізму.
Організатори заходу дякують за сприяння: Ніжинському Райагролісництву (директор Олександр Залозний), КЗ "ЦПМСД" (головний лікар Іван Бондар), Ніжинському ВП ГУНП в Чернігівській області (начальник Володимир Бойко), ТОВ "Крок Агро" (керівник Юрій Дзюба), Олександру Максимцю та Андрію Миршавці.

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: