Завантаження ...
banner
banner

Екологічних проблем у Ніжині має поменшати

В середу, 18 травня, політики, представники бізнесу та органів місцевої влади, науковці, представники активного громадянського суспільства зібралися разом, щоб навчитися розробці місцевих планів дій в галузі довкілля та енергетики

В середині березня в приміщенні міськвикрнкому відбувся форум, присвячений екологічним проблемам Ніжина.  Його метою було залучення нашого міста до проекту LEAPs “Місцеві плани дій в галузі довкілля та енергетики (LEAPs) задля сталого розвитку, енергетичної диверсифікації та громадянської активності громад України”, що здійснюється за підтримки Державного Департаменту Сполучених Штатів Америки в партнерстві з регіональним Екологічним Центром для Центральної та Східної Європи. 

Ніжину пощастило, він потрапив до кола міст обраних для участі в проекті. 
В середу, 18 травня, політики, представники бізнесу та органів місцевої влади, науковці, представники активного громадянського суспільства зібралися разом, щоб навчитися розробці місцевих планів дій в галузі довкілля та енергетики. 
 
В ході ряду тренінгів всі разом визначали основні екологічні проблеми міста, встановлювали пріоритетні напрямки для роботи у виправленні ситуації,  вчилися розробляти конкретні плани дій для цього, а також розробляти бюджети проектів.  В якості наставників і партнерів виступили менеджер проекту LEAPs  Віра Демус, екусперт і менеджер проекту Зоріца Корач, національний координатор проекту LEAPs в Україні Роман Харитонов та кандидат біологічних наук Віктор Карамушка.

В ході тренінгів присутніх познайомили і з результатами опитування громадської думки, які проводились протягом місяця в місті. В ході них було опитано 760 чоловік. 45% опитаних вважають стан навколишнього середовища незадовільним.  Найбільшими проблемами люди визначили погану якість доріг (а від цього бруд, пил, надмірні викиди вихлопних газів); сміття на вулицях та в парках; погану якість питної води, особливо колодязної; забруднення річок, ставків та низький рівень води в них; незадовільну роботу комунальних служб. Основними забруднювачами навколишнього середовища люди назвали самих же жителів міста. На друге місце вони поставили комунальні підприємства, далі – транспорт, каналізаційні стоки і сільське господарство (добрива, пестициди, гербіциди тощо).
 















Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: