Завантаження ...
banner
banner

На вихідних на Чернігівщині пройшло свято вареників

Чернігівщина на вихідних відзначила свято вареників. У Прилуках відбувся щорічний «Миколин ярмарок». Центральні вулиці міста були заповнені торговими ятками, площі перетворилися на театральні сцени, а один із бульварів просто під час ярмарку дістав нову назву


Чернігівщина на вихідних відзначила свято вареників. У Прилуках відбувся щорічний «Миколин ярмарок». Центральні вулиці міста були заповнені торговими ятками, площі перетворилися на театральні сцени, а один із бульварів просто під час ярмарку дістав нову назву.

У Прилуках справжнє свято. Вулиці міста перетворилися на такі-собі ринки, а площі стали концертними майданчиками. Тут вже 8-й рік поспіль проходить «Миколин ярмарок», так мешканці цього міста вшановують пам’ять Миколи Яковченко, актора, який народився у Прилуках. Він разом зі своїм Фан-Фаном у національному вбранні спостерігає за дійством. На площі актори грають найвідоміші ролі Яковченка.
 
Людей на площі розважає найбільший вареник Прилук – В’ячеслав. Актор-аматор пояснює, улюбленою стравою земляка-професіонала були саме вареники, а тому «Миколин ярмарок» це не лише театральне дійство.
 
Один із центральних бульварів Прилук перетворився на бульвар вареників. Кухарі усіх дитячих садочків міста готували всю ніч. І їм є що представляти – із сиром, картоплею, грибами, вишнями та яблуками. Зовсім маленькі та з долоню. Вареники-обереги та навіть вареники-наречені.
 
Гостей ярмарку кухарі запрошують поласувати. Люди смакують із задоволенням. Найбільше бульвару вареників радіють діти.
 
Кульмінацією свята стає конкурс на швидкість поїдання національної страви. Цього року змагаються четверо чоловіків і одна жінка. У їхніх тарілках по 10 вареників. Першу хвилину учасники не відстають один від одного. Однак другі 60 секунд приносять перемогу Ользі. Торік вона посіла друге місце. На перемогу в нинішньому конкурсі теж не сподівалася.
 
Тим часом господині, що готували вареники, запевнили, голодних не лишилося.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: