Завантаження ...
banner

Волонтер, що привіз РПГ до школи, не вважає себе винним

Волонтер, котрий привіз бойовий РПГ до Ріпкинської школи, отримав 6 років за гратами, та має сплатити 200 тисяч гривень потерпілим. З вироком чоловік не згоден. Каже, його хочуть посадити в тюрму за громадянську позицію, а не за зброю. Мовляв, коли віз з АТО тубуси, думав, що ті порожні

Волонтер, Ріпки


Волонтер, котрий привіз бойовий РПГ до Ріпкинської школи, отримав 6 років за гратами, та має сплатити 200 тисяч гривень потерпілим. З вироком чоловік не згоден. Каже, його хочуть посадити в тюрму за громадянську позицію, а не за зброю. Мовляв, коли віз з АТО тубуси, думав, що ті порожні.

Нагадаємо, у лютому 2015 року волонтери привезли з Донбасу РПГ, котрі передали до музею школи. За три години після, під час огляду експонат здетонував, від чого одна жінка загинула, двоє поранені.
 
Волонтер каже, у школі мали перевірити тубус із спеціалістами. Віталій Курач: «Они не вызвали ни МЧС, ни милицию. Хотя им МЧС постоянно рассказывает, что нельзя ничего трогать и ничего не брать».
 
Сам Курач не вважає, що мав би обстежити привезені з АТО РПГ. Не згоден волонтер і з звинуваченням прокуратури у ненавмисному вбивстві.
 
На його думку вирок мав би бути умовним, тож звернувся до Апеляції. Та ще до розгляду справи вже заявляє, що суддя, котрий вестиме її, отримав наказ з Києва залишити вирок без змін.
 
Проблема вивезення зброї з АТО наразі актуальнішає. Чи треба везти її до шкіл, аби передавати боєприпаси у якості сувенірів, котрі потім детонують, значно глибша.
 

Чи винен волонтер у загибелі людини від того, що він доставив зброю, питання відкрите.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: