Завантаження ...
banner
banner

Євровулиця - вулиця вихідного дня

Фото.
Європейський тиждень у Ніжині завершився святом Євровулиці. 28 травня центральна вулиця міста Гоголівська перетворилась на своєрідний євромікс з поєднанням національного колориту та відображенням європейських цінностей


Європейський тиждень у Ніжині завершився святом Євровулиці. 28 травня центральна вулиця міста  Гоголівська  перетворилась  на своєрідний євромікс з поєднанням національного колориту та відображенням європейських цінностей.

Кожен перехожий мав можливість взяти участь у майстер-класах на території хендмейдерів, поспілкуватися з фахівцями на території здоров’я, скандинавської ходьби, дитячої творчості, насолодитися красою  виробів ніжинських майстрів, майстрів фотографії, відпочити  з дітлахами на ігрових  майданчиках території «Умка», ознайомитися з екскурсійними  маршрутами (Ніжин туристичний), виставкою «Родом з Ніжина. Їх знають у світі: Ольга Хохлова - Пабло Пікассо», підготовлені фахівцями  музею «Поштова станція», взяти участь у розіграші лотереї від Товариства Червоного Хреста.

Ніжинці та гості міста із задоволенням переглядали вуличні фотосушки «В Європу – з сім’єю: я люблю тебе, татко», підготовлену відділом у справах сім’ї та молоді спільно з управлінням освіти та молодіжним парламентом міста.

Територія євроклубів, де учні загальноосвітніх шкіл міста знайомили всіх бажаючих з культурою, традиціями країн європейської співдружності, зібрала чимало зацікавлених відвідувачів й позитивних емоцій.
 
Особливою окрасою євровулиці стала територія артпростору, де глядачі  аплодували виступам юних моделей з театру моди «АртМодельСтудія», брейкдансерам, музикантам, танцюристам - молодим талантам м.Ніжина.
 
З креативом поставилися до ідеї євровулиці  студенти агроколеджу, члени молодіжного парламенту, відкриваючи  території Побажань рідному місту (Європа починається з любові до рідного міста), готуючи квест-ігри та різноманітні сюрпризи для учасників.
 

Цього року родзинки внесла команда ентузіастів ніжинської археологічної експедиції, презентувавши майданчики, де можна було постріляти з лука, покрутити гончарний круг та побачити як глина перетворюється на  маленькі горщики.

Додали  святкового настрою і майстри своєї справи ді-джеї території «МаsterDJ».
 
На Території свободи й демократії учасники Євровулиці  вшанували  Героїв Небесної  Сотні.
 
Організатори Євровулиці  сподіваються, що наступного року території творчості розширяться й доповняться новими оригінальними та змістовними ідеями для створення  європейської атмосфери позитиву та єдності громади.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: