Завантаження ...
banner
banner

Поліція затримала банду, що тероризувала Чернігівщину

В ході проведення комплексу розшукових заходів поліцейські затримали «по гарячих слідах» міжрегіональну розбійницьку групу, яка регулярно здійснювала зухвалі напади на помешкання громадян

В ході реалізації оперативної інформації та проведення комплексу оперативно-технічних та розшукових заходів поліцейські управління карного розшуку ГУНП в Чернігівській області спільно з бійцями відділу швидкого реагування затримали «по гарячих слідах» стійку міжрегіональну розбійницьку групу, яка регулярно здійснювала зухвалі напади на помешкання громадян.

Із залученням всіх можливостей поліцейських служб кримінального блоку ГУНП в Чернігівській області правоохоронці встановили, що група з шести жителів трьох областей — Чернігівської, Київської та Житомирської — раз на кілька місяців збиралися для того, аби провести серію розбійницьких нападів на квартири та приватні будинки людей (причому різного рівня достатку). Перелік «об’єктів уваги» складав раніше засуджений за вбивство лідер злочинного угруповання.

В усіх випадках нападники поводилися надзвичайно зухвало, обличчя прикривали в’язаними масками, погрожували своїм жертвам зброєю, зв’язували потерпілих (зазвичай замотували руки та ноги скетчем або мотузкою), обіцяли неминучу фізичну розправу в разі звернення до поліції.

Фіналом їх розбійницької кар’єри став напад вранці 10 червня на будинок 41-річного жителя селища Вертіївка Ніжинського району. Зловмисники розбили вікно та проникли до помешкання, як завжди, залякали і спритно зв’язали господаря та заволоділи його матеріальними цінностями: грошима в сумі близько 1000 доларів США та майже тисячею гривень, ювелірними виробами і мобільними телефонами. Після цього нападники зникли в невідомому напрямку.

Отримавши детальну інформацію про черговий злочин розбійницької групи та співставивши її з уже наявними підозрами, оперативники управління карного розшуку апарату поліції Чернігівщини разом з бійцями відділу швидкого реагування «по гарячих слідах» провели затримання групи молодих людей, які нещодавно винайняли одне з приватних помешкань у м. Ніжині. За місцем їх тимчасового проживання відбувся санкціонований обшук, в ході якого правоохоронці виявили, вилучили та направили на експертне дослідження два пістолети, а також рукавички, маски, кастети, перфоратор та мобільні телефони.

Крім того, під час особистого огляду затриманих поліцейські вилучили гроші та золоті вироби, які також направлені на експертизу.

Наразі слідство володіє даними щонайменше про 6 розбійних нападів, скоєних цього року на Чернігівщині членами злочинної групи. Всі вони зареєстровані на території Ніжинського та Бахмацького районів Чернігівщини. Сума здобичі нападників коливалася від півмільйона гривень (разом із коштовностями з жовтого металу, двома ігровими приставками марки Sony та іншою побутовою технікою) до 820 гривень пенсії, відібраних ними у жорстоко катованої і ледь не задушеної бабусі з Бахмаччини.

Зараз шість членів злочинного угруповання, включно із лідером, затримані до ізолятора тимчасового тримання в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За фактами злочинів порушені кримінальні провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). За законом такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Триває досудове розслідування, в ході якого буде ретельно вивчено можливу причетність членів розбійницької групи до подібних злочинів в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: