Завантаження ...
banner
banner

Професор НДУ претендує на посаду ректора Чернігівського університету

У Чернігівському національному педагогічному університеті імені Шевченка відбудуться вибори ректора. Відповідний документ оприлюднений на сайті Міністерства освіти і науки України


У Чернігівському національному педагогічному університеті імені Шевченка відбудуться вибори ректора. Відповідний документ оприлюднений на сайті Міністерства освіти і науки України.

Відомо також, що вже є бажаючі поборотися за ректорське крісло.
 
Отже, на виборах будуть змагатися:
 
професор Сергій Лепявко;
 
професор Микола Пригодій;
 
професор Олексій Торубара;
 
професор Микола Носко (діючий ректор вишу).


Довідково:

Лепявко Сергій Анатолійович, доктор історичних наук, професор 
 
Народився у 1960 р. Після навчання в школі працював робітником на Чернігівському радіозаводі. У 1984 р. закінчив Львівський державний університет. Працював сільським вчителем, викладачем, завідувачем кафедри історії слов’ян Чернігівського державного педагогічного університету.

З 2010 р. професор кафедри історії України Ніжинського державного університету.
 
Навчався в аспірантурі і докторантурі Інституту історії України НАН України. Захистив кандидатську (1992) і докторську (2000) дисертації, присвячені історії українського козацтва і міжнародним відносинам другої половини XVI ст. Проходив наукові стажування в Польщі, США, Канаді.
 
Автор понад 200 наукових праць, у тому числі 12 книжок. Сфера наукових інтересів: історія українського козацтва, історія міжнародних відносин, порівняльна історія, військова історія, урбаністика, історія Чернігова. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: