Завантаження ...
banner
banner

Дим, вогонь, сморід, птахи. Все як у тумані. Таке гасили вперше

Ніжинський спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту два дні допомагав гасити сміттєзвалище поблизу села Великі Грибовичі Львівської області

Пожежа, аціаційний загін, ДСНС


Ніжинський спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту два дні допомагав гасити сміттєзвалище поблизу села Великі Грибовичі Львівської області. Чотирнадцять чоловік особового складу вилетіли з бази на двох літаках Ан-32П 8 червня зранку. Повернулися у п’ятницю.

— Перший літак вилетів о шостій, другий — через дві години, розповідає Володимир Леонов, командир ескадрильї авіаційного загону спеціального призначення. — Усього полетіло три екіпажі, 12 чоловік і два надземних техніки. Додому повернулися о десятій вечора в п’ятницю. Нашим завданням було допомогти обрушити верхню частину сміття, гасіння відкритого вогню. Коли ми прибули, все горіло. У верхній частині сміття була тріщина. В неї заливали воду, щоб воно рухнуло. Не знали, чи допоможе це, але воду лили.
 
За два дні зробили 54 вильоти. Працювали по 12 годин на добу. Над сміттям скидали воду на відстані 40 метрів. Вилили 432 тонни води. Заправлялися на Львівському летовищі. Воду в літаки подавали швидко, кожні 30 хвилин. На другий день сміття обрушилося. Великий масштабний вогонь зверху загасили. Де-не-де ще горіло, його поливали водою львівські і наші рятувальники із землі.
 
Зі своїм завданням впоралися. Залишатися там ще на якийсь час не було необхідності.
 
Великі пожежі, ліси гасили. Уперше в нашій історії брали участь у ліквідації пожежі на такому сміттєзвалищі. Вражало нас усе: кількість сміття, сморід. Над димом і вогнем літають птахи. Все яку тумані.
 
Львівське і наше керівництво роботою задоволені. Нагород не чекаємо, це наша робота, заробітну плату ж отримуємо. Не налають, і на тому добре. Аби тільки пальне виділяли і підтримували літаки в робочому стані.
 
Нам виділили номери у львівському готелі. З усіма вигодами. Харчування також безкоштовне. Так натомилися, що по місту сил гуляти не було.
 
Юлія Семенець, тижневик «Вісник Ч» №24 (1571)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: