Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині більше півтисячі АТОвців – безробітні

З початку року близько тисячі безробітних з числа демобілізованих із зони проведення АТО військовослужбовців отримали послуги служби зайнятості. Про це повідомила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка

АТО, безробіття, безробітній

З початку року близько тисячі безробітних з числа демобілізованих із зони проведення АТО військовослужбовців отримали послуги служби зайнятості.

Про це повідомила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка.
 
«Це особлива категорія наших клієнтів. Для них у перші дні після реєстрації проводяться спеціальні семінари та тренінги за сучасними методиками, спрямовані на їх психологічну підтримку та соціальну адаптацію. Також запроваджено поіменний моніторинг таких осіб, фахівцями служби зайнятості здійснюється їх подальший соціальний супровід», - наголосила вона.
 
Кожного третього з перебуваючих з початку року на обліку у службі зайнятості учасників АТО, залучено до активних програм сприяння зайнятості.
 
За її словами, 153 особи працевлаштовано, зокрема, 14 – скористалися виплатою допомоги по безробіттю на відкриття власної справи. Крім того, 98 осіб залучено до тимчасової зайнятості, 38 – направлено на професійне навчання.
 
На кінець червня на обліку в службі зайнятості налічувалось 537 безробітних учасника АТО.

val.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: