Завантаження ...
banner
banner

За фактом загибелі риби в Острі розпочато кримінальне провадження

Ніжинською місцевою прокуратурою систематично опрацьовується інформація, поширена у засобах масової інформації, про порушення вимог законодавства та надзвичайні події


Ніжинською місцевою прокуратурою систематично опрацьовується інформація, поширена у засобах масової інформації, про порушення вимог законодавства та надзвичайні події.

Нещодавно, резонанс в суспільстві викликала інформація щодо масової загибелі риби в р. Остер поблизу с. Гламазди Козелецького району. 
 
З метою встановлення причин загибелі об’єктів тваринного світу Ніжинською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 242 Кримінального кодексу України.
 
Досудове розслідування проводиться Козелецьким ВП Ніжинського ВП ГУ НП в Чернігівській області.
 
На даний час організовано проведення огляду русла річки Остер із залученням спеціалістів-екологів з метою відібрання зразків води для проведення експертних досліджень. Крім того, проводяться інші невідкладні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення об’єктивних обставин події.
 
 Стан досудового розслідування у даному кримінальному провадженні керівництвом місцевої прокуратури взято під особистий контроль.
 
ДОВІДКОВО:
 
Стаття 242 КК України. Порушення правил охорони вод
1. Порушення правил охорони вод (водних об'єктів), якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їхніх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля, -
карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк.
2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель або захворювання людей, масову загибель об'єктів тваринного і рослинного світу або інші тяжкі наслідки, -
караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

За інформацією Ніжинської 
місцевої прокуратури

По темі: 
В Острі масово гине риба: фахівці з’ясовують причину
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: