Завантаження ...
banner
banner

Свято Івана Купала зустріло ніжинців дощем та холодом

Фото.
Учора, 6 липня, у Графському парку ніжинці зустріли свято Івана Купала. Незважаючи на сильний дощ та холод, було багато присутніх різного віку: від дітей до людей поважного віку

Учора, 6 липня, у Графському парку ніжинці зустріли свято Івана Купала. Незважаючи на сильний дощ та холод, було багато присутніх різного віку: від дітей до людей поважного віку.

О 18 годині відбувалась конкурсна програма для дітей. Усі бажаючі активно брали участь у вікторинах та забавах. Також проводилися майстер - класи для найменших з присутніх із плетіння віночків та розмальовування облич фарбами. Багато дітей одягли гарні національні костюми, дівчатка придбали Купальські вінки.
 
О 20 годині розпочалась концертна та обрядова програма. Люди ховались під парасольками та деревами й з нетерпінням чекали початку дійства на сцені.
 
Усіх зі сцени привітали ведучі програми та міський голова Анатолій Лінник.
 
Для ніжинців співали та танцювали багато різноманітних творчих колективів, особливо містяни були в захваті від гімнастичного виступу «маленьких жабок» та Купальських сценок, зокрема виступу Водяного, винесенням головних атрибутів свята – опудал Купала й Марени.
 
Коли стемніло, неподалік сцени спалили опудало та розпалили величезне багаття. Молодь навколо вогню водила хороводи, співала та перестрибувала через багаття.
 
До пізнього вечора стояли продавці зі своїми власними виробами, смачними гарячими й холодними наїдками та напоями, гарними прикрасами.
 
Про безпеку ніжинців дбали пожежники, лікарі та правоохоронці, були забезпечені контейнери для сміття.
 
Чимало ніжинців скаржились на містян, які вибігали під сцену та заважали дивитись концерт, незважаючи на обгороджене місце стрічкою. Попри зауваження відеооператорів та фотокореспондентів, які знімали на камеру святкове дійство, чимало людей все ж бігло під сцену. 

Незважаючи на це, багато присутніх були задоволені якістю свята, виглядали щасливими та натхненними. 





































Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: